Νίκος Νουρής: Από τον Σεπτέμβριο, Ισότιμη Σχολιατρική κάλυψη και για τους μαθητές των ιδ. σχολείων


«Διαπιστώνοντας την απαράδεκτη διάκριση, να μην προσφέρουμε σαν κράτος, ισότιμη σχολιατρική κάλυψη σ’ όλους τους μαθητές μας, είτε αυτοί φοιτούν στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά σχολεία, εγγράψαμε από τον περασμένο Οκτώβρη το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και αφού προηγουμένως το συζητήσαμε εξαντλητικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Λίγους μήνες μετά και αφού επιλύθηκαν και τα τελευταία μικροπροβλήματα, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει αύριο Τρίτη 26 Μαΐου την εφαρμογή της σχολιατρικής υπηρεσίας και στα ιδιωτικά σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής ο οποίος προσθέτει:  

«Η πρόληψη κέρδισε!! Οι 13,000 περίπου μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης των ιδιωτικών σχολείων θα δικαιούνται από τούδε και στο εξής της ίδιας ισότιμης σχολιατρικής κάλυψης με τα παιδιά των δημοσίων σχολείων και η χώρα μας δικαιούται να περηφανεύεται ότι έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα, στα θέματα πρόληψης.   

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους βουλευτές, ανεξαρτήτως κόμματος που με την εποικοδομητική τους στάση βοήθησαν στην επίτευξη του αυτονόητου. Αυτό το αυτονόητο όμως, που από το 1976 δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί. Τα εύσημα και στα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας που με την αποτελεσματικότητα τους στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας».

Έτσι θέλουμε το κράτος μας να λειτουργεί. Ανθρώπινα και αποτελεσματικά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209