Ο Δήμος Ακανθούς αναγόρευσε τον Καθηγητή Ιωάννη Ταϊφάκο Επίτιμο Δημότη του


Με πρόταση του Δημάρχου Ακανθούς κ. Σάββα Σαββίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης κωμόπολης αναγόρευσε ομοφώνως Επίτιμο Δημότη τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Δρα Ιωάννη Ταϊφάκο. Η επίσημη τελετή αναγόρευσης έγινε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 πριν από την έναρξη του Ζ΄ Συνεδρίου για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ακανθούς που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Διοικητή της ναυτικής βάσης στο Μαρί, Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του οποίου η σύζυγος, Μαρία Κελίρη, κατάγεται από την Ακανθού.

Ο Δήμος Ακανθούς, που ιδρύθηκε το 1908, έχει να παρουσιάσει σημαντική δράση πολιτιστική και εθνική και για τον λόγο αυτόν έχει βραβευθεί και από την Ακαδημία Αθηνών. Στο τιμητικό ψήφισμα για τον Καθ. Ταϊφάκο, γραμμένο στην αρχαία ελληνική, που ανέγνωσε η κα ΜάρωΛοΐζουΜιντίκκη, αναφέρεται ότι τιμάται για τη συμβολή του στο πολιτιστικό έργο του Δήμου και γενικότερα για την προσφορά του στον πνευματικό πολιτισμό και την Παιδεία της Κύπρου. Ο Δήμαρχος κ. Σαββίδης προσφώνησε τον τιμώμενο, του ενεχείρισε το ψήφισμα και αναμνηστική πλακέτα, καθώς και μεταξοτυπία με γενική άποψη της κατεχόμενης κωμόπολης. Στην αντιφώνησή του ο κ. Ταϊφάκος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέροντας πως η τιμή στο πρόσωπό του αντανακλά σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που επί μία και πλέον εικοσαετία προσφέρει στην Κύπρο Επιστήμη και Παιδεία. Αναφέρθηκε, επίσης, στα επιστημονικά συνέδρια της Ακανθούς που εξαρχής έχει επιλεγεί να πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου και στον χώρο του, σκιαγράφησε το ανθρώπινο περιβάλλον των δημοτών που βιώνουν την προσφυγιά και ευχήθηκε λύση του Κυπριακού και επάνοδο στις πατρογονικές εστίες.

Στην τελετή παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, οι πρ. Υπουργοί κα Κλαίρη Αγγελίδου και Δ. Ηλιάδης, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρύτανης Καθ. Κωνστ. Χριστοφίδης και ο Αντιπρύτανης Καθ. Αθ. Γαγάτσης, η Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου κα Ελένη Χατζημιχαήλ και τα μέλη του Σωματείου, ο συγγραφέας κ. Χρ. Κελίρης, η οικογένεια του αείμνηστου Α. Ιωαννίδη, ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και σύσσωμη η παροικία των Ακανθιωτών που ζουν στις ελεύθερες περιοχές. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186