Ο Δημοσθένους τίμησε μαθητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς


Μιλώντας στην εκδήλωση είπε ότι «οι μαθητές μας διακρίνονται και βραβεύονται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια έχοντας μάλιστα αυξητική πορεία όσον αφορά την συγκομιδή βραβείων». Και πρόσθεσε

«Το γεγονός αυτό δεικνύει την πολύ ψηλού επιπέδου μόρφωση που προσφέρεται από το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και τους εκπαιδευτικούς μας, με την αρωγή και την συνεργασία των επιμέρους Συνδέσμων, δηλαδή της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, της Παγκύπριας Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του Συνδέσμου Κυπρίων Φυσικών, της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου, αλλά και των άλλων φορέων τους οποίους συγχαίρω με την ευκαιρία αυτή για την συμβολή τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού αναγνωρίζει τη μεγάλη αξία των Μαθηματικών και των Επιστημών. Στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον που οικοδομούμε τα Μαθηματικά και οι Φυσικές Επιστήμες έχουν πρωτεύοντα ρόλο να επιτελέσουν. Με την εισαγωγή των νέων Αναλυτικών προγραμμάτων στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης προωθείται ο εκσυγχρονισμός των παιδαγωγικών προσεγγίσεων και αναβαθμίζεται η εξατομικευμένη διάσταση των μαθημάτων αυτών. Ο κύριος στόχος είναι οι σημερινοί μαθητές μας και αυριανοί πολίτες να έχουν αναπτύξει τέτοιες δεξιότητες ώστε να είναι δημιουργικοί πολίτες τόσο στο κοινωνικό όσο και στο επιστημονικό γίγνεσθαι».

Απευθυνόμενος στους μαθητές εξέφρασε τη σιγουριά ότι οπλισμένοι με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα πάρουν από τα σχολεία, αλλά και τις αξίες και τις στάσεις που τους μεταδίδει η οικογένειά τους, θα εξέλθουν νικητές στη σημερινή απαιτητική παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149