Ο Καδής εγκαινίασε την έκθεση «Ανασύσταση: Από την Ελλάδα στην Κύπρο. Νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες»


Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής τέλεσε χθες Πέμπτη τα εγκαίνια της έκθεσης «Ανασύσταση: Από την Ελλάδα στην Κύπρο. Νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες» που διοργανώνουν στον Πολυχώρο Εκδόσεων ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών.  

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Παιδείας είπε η έκθεση  εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Καδής σημείωσε ότι ο τίτλος της έκθεσης, «Ανασύσταση», αποδίδει εύγλωττα και το περιεχόμενό της και πρόσθεσε: «Περιγράφει τη νέα προσέγγιση των καλλιτεχνών στη δημιουργική διαδικασία μέσω της αξιοποίησης νέων μέσων, πρακτικών και εννοιών. Μεταφορικά, αποδίδει την ανάγκη της νέας γενιάς για ανασύσταση της σύγχρονης κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας.

Ακολούθως συγχάρηκε τους συντελεστές της.  «Αφ’ ενός, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, που αποδεικνύει συνεχώς ότι το έργο που επιτελεί είναι πολυδιάστατο και πολύ ευρύτερο από αυτό της συμβατικής διπλωματικής αποστολής. Αφετέρου, το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών, το οποίο έχει αναχθεί σε βασικό φορέα έκφρασης των Κύπριων καλλιτεχνών. Συγχαρητήρια αρμόζουν επίσης στο χώρο που φιλοξενεί την έκθεση, τον Πολυχώρο των Εκδόσεων ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ, στη Δρα Έφη Κυπριανίδου, και στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











142