Ο Νίκος Τορναρίτης επισκέφθηκε σχολεία της παροικίας στο Λονδίνο


Ο κ. Τορναρίτης δήλωσε ότι «η κατάσταση παρουσιάζεται καλή αν και υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να προωθηθούν προς λύση με τη βοήθεια της Ελλάδας και της Κύπρου παρά τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες».
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προβολής του μεγάλου έργου που επιτελείται στα σχολεία της παροικίας ώστε οι γονείς παιδιών τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στα ελληνικά σχολεία της παροικίας να προχωρήσουν σε εγγραφή των παιδιών τους.
Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι ανάμεσα στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται είναι η ανάγκη συγχώνευσης σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών στην ίδια περιοχή, η αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων, ο εκσυγχρονισμός εγχειριδίων και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής.
Η Ελληνική Εκπαιδευτική Αποστολή, είπε ο κ. Τορναρίτης, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη λόγω των οικονομικών δυσχερειών της χώρας πράγμα που σημαίνει ότι η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέχρι τώρα βάρος.
Πρόσθεσε ότι «για αυτό θα πρέπει ο δάσκαλος να προσεγγίζει το έργο του ως λειτούργημα παρά ως επαγγελματική υποχρέωση».
Tη Δευτέρα, πρώτη μέρα της διήμερης εκστρατείας του Ραδιομαραθωνίου για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες που διεξήχθη παράλληλα με την Κύπρο και στην παροικία, ο κ. Τορναρίτης μαζί με τον Ϋπατο Αρμοστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Ζήνων, επισκέφθηκαν το Κέντρο του παροικιακού Ραδιομαραθωνίου.
Σε εκεί δηλώσεις του ο κ. Τορναρίτης δήλωσε περήφανος για το έργο που έχει να παρουσιάσει η παροικία της Βρετανίας στα πλαίσια των ετησίων εκστρατειών του Ραδιομαραθωνίου καθώς και για το θεάρεστο έργο που επιτελείται στο Κέντρο Ραδιομαραθωνίου της παροικίας.
Στο Κέντρο υποδεθήκαν τους φιλοξενουμένους ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ραδιομαραθωνίου Λονδίνου, Αντώνης Γερολέμου , μέλη του σώματος και η Διευθύντρια του Κέντρου, Alison Tong.
Ο κ. Τορναρίτης, κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, είχε διαβουλεύσεις με τον Προϊστάμενο της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, Σάββα Παυλίδη, και με τα μέλη του σώματος και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγτόριο που είναι ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης (ΕΦΕΠΕ).
Συναντήθηκε επίσης με τον κ. Ζήνων καθώς και με οργανω




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










515