«Η σημερινή ημερίδα του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ερήμης, μέσα από την οποία μπορούμε να πάρουμε μια γεύση του αξιέπαινου τρόπου με τον οποίο δούλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η διεύθυνση, το προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου, αποτελεί μια απτή απόδειξη του γεγονότος ότι οι προσπάθειες όλων μας, καθώς επίσης και οι στόχοι που θέσαμε, άρχισαν να αποφέρουν καρπούς και να υλοποιούνται.
Όπως έχω πληροφορηθεί από τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και όπως έχουμε όλοι παρακολουθήσει, μέσα από την παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά, απαλλαγμένοι από τον κοπιαστικό «αγώνα δρόμου» κάλυψης της «ύλης» όχι μόνο ανέπτυξαν βιωματικές δραστηριότητες μάθησης αλλά προχώρησαν, όπως καθορίζει και η φιλοσοφία των νέων Α.Π., και ένα βήμα παραπέρα:
Είμαι βέβαιος πως το παράδειγμα του σχολείου της Ερήμης, το οποίο όπως διαπιστώνω μέσα από τις επισκέψεις μου ακολουθούν και άλλα σχολεία, σε λίγα χρόνια θα αποτελεί τον κανόνα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται πλέον η μάθηση.
Με τη σταδιακή επέκταση της εφαρμογής των νέων Α.Π. και τη συμβολή όλων μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα καταφέρουμε να πετύχουμε όλα όσα από την αρχή θέσαμε ως στόχο: