Ο Υπ. Παιδείας και ο Γάλλος Πρέσβης στις εγκαταστάσεις του πρώην ΑΤΙ για το γαλλο-κυπριακό σχολείο


Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του νέου σχολείου τα οποία εκπονήθηκαν ύστερα από συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και του Arthur Rimbaud, του γαλλικού σχολείου που ήδη λειτουργεί στη Λευκωσία και θα μεταστεγαστεί στο νέο σχολείο και από το οποίο θα προέρχονται οι πρώτοι μαθητές. Τα κύρια έσοδα του σχολείου θα είναι από τα δίδακτρα των μαθητών.

«Οι φιλίες των λαών δεν είναι απλά ευχολόγια ή απλές θεωρητικές αναφορές, είναι να αποδεικνύονται και στις πράξεις και το γαλλο-κυπριακό σχολείο είναι ένα αποτέλεσμα μιας πραγματικής φιλίας, η οποία ξεκινά έμπρακτα να εφαρμόζεται με τη δημιουργία αυτού του σχολείου», ανέφερε ο Υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, προχωρούν κανονικά και αναμένεται ότι τον επόμενο Σεπτέμβριο του 2012 θα τελεστούν τα εγκαίνια του γαλλο-κυπριακού σχολείου, το οποίο αναμένεται να δεχτεί για την πρώτη χρονιά 175 μαθητές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174