ΟΕΛΜΕΚ: Αντισυνταγματική τυχόν αποκοπή ποσοστού του 13ου μισθού των εκπαιδευτικών


Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είναι  με έκπληξη αλλά και πικρία που ακούμε τα όσα λέγονται από τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και άλλους Βουλευτές για αποκοπή ποσοστού 3% από 13ο μισθό των εκπαιδευτικών».

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι «προτάσσοντας ως δικαιολογία τη βοήθεια προς τις ευάλωτες ομάδες, δυστυχώς, κάποιοι βρήκαν και πάλι την εύκολη λύση, για να πλήξουν τους εκπαιδευτικούς».

Και προσθέτει:

 «Τονίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν ανέμεναν τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Βουλευτές, για να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία.  Αυτήν την αποδεικνύουν καθημερινά μέσα στα σχολεία, βοηθώντας τα άπορα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί συνεισέφεραν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι αποκοπές μισθών που τους έγιναν ξεπερνούν το 30%, χωρίς σ’ αυτές να υπολογίζονται οι παγοποιήσεις προσαυξήσεων για έξι χρόνια (μηδενικές προσαυξήσεις το 2004 – 2005, παγοποίηση προσαυξήσεων από το 2009, παγοποίηση ΑΤΑ) και των προαγωγών.

Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και η πατρίδα μας, αλλά αυτά δεν αντιμετωπίζονται με το να πλήττεται μια τάξη εργαζομένων.

Θεωρούμε μια τέτοια ενέργεια αντισυνταγματική που πλήττει και παραβιάζει τις συμβάσεις που υπογράψαμε με την κυβέρνηση εργοδότη μας.

Καλούμε τους αρμοδίους να καλέσουν σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους για συζήτηση και εξεύρεση τρόπων που θα βοηθήσουν τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας και να εγκαταλείψουν τις μονομερείς ενέργειες που πλήττουν άλλες τάξεις εργαζομένων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










140