ΟΕΛΜΕΚ: Απαράδεκτες συμπεριφορές και ενέργειες, σε βάρος εκπαιδευτικών από γονείς και μαθητές


Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της αναφέρει  ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφηκε από γονείς μαθητών αλλά και από μαθητές, απαράδεκτες συμπεριφορές και ενέργειες, σε βάρος εκπαιδευτικών.

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες γίνονται δέκτες απειλητικών μηνυμάτων και εκφοβιστικών συμπεριφορών, την ίδια στιγμή που περιουσιακά τους στοιχεία καταστρέφονται» προσθέτει.

Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις συμπεριφορές και ενέργειες, οι οποίες καταβαραθρώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας, συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος έντασης στις σχολικές μονάδες και ορισμένες φορές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Επίσης καλεί τις αστυνομικές αρχές όπως παρέμβουν αποφασιστικά προκειμένου να διαλευκανθούν το συντομότερο οι υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον τους.

Παράλληλα καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατεύσει τους συναδέλφους διευθυντές και εκπαιδευτικούς που επιτελούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες το έργο τους.

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι θα προβεί και σε άλλες ενέργειες προς άλλους εμπλεκόμενους φορείς τις οποίες θα ανακοινώσει σε ευθετότερο χρόνο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128