ΟΕΛΜΕΚ: Δε θα αποδεχθούμε καμιά απόφαση Τρόικας-Κυβέρνησης για σύστημα αμοιβών και όρους εργασίας


Η ΟΕΛΜΕΚ με σνακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Με αφορμή τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας Κυβέρνησης – Τρόικας στο επικαιροποιημένο μνημόνιο για αλλαγές στο σύστημα αμοιβών και των όρων εργασίας στο δημόσιο, η ΟΕΛΜΕΚ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

-   Οι εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων που αφορούν τις αμοιβές και τους όρους εργασίας των εργαζόμενων στο δημόσιο, έχουν στηριχθεί σε στοιχεία και συμπεράσματα συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σε συγκεκριμένες αντιλήψεις περί του Δημοσίου Τομέα.

-   Τα στοιχεία που αφορούν το μισθολόγιο, έχουν συλλεγεί πριν αρχίσουν οι περικοπές μισθών. Οι συγκρίσεις που γίνονται είτε με τον ιδιωτικό τομέα είτε με άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι επιλεκτικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

-   Οι εμπειρογνώμονες δεν πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τα συμπεράσματα που εξάγουν είναι υποκειμενικά.

Η ΟΕΛΜΕΚ δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την οποιαδήποτε απόφαση που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το εργασιακό καθεστώς των μελών της.

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι ζητήματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ενός συστηματικού διαλόγου χωρίς χρονοδιαγράμματα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122