ΟΕΛΜΕΚ: Mη επαναδιορισμός των συμβασιούχων και εκτάκτων θα αφήσει εκτεθειμένη την Κυβέρνηση


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013 προειδοποιεί με δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που οι συμβασιούχοι και έκτακτοι καθηγητές δεν επαναδιοριστούν τη νέα σχολική περίοδο. Αναφέρει στην απόφαση της η Π.Σ.Γ.Α της ΟΕΛΜΕΚ:

«Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην πατρίδα μας.

Οι εκπαιδευτικοί επιδεικνύοντας την καλή τους διάθεση έχουν αποδεχτεί αποκοπή από το μισθό τους, για να       παραμείνουν οι έκτακτοι και συμβασιούχοι συνάδελφοί τους στην υπηρεσία. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές να αφήνονται φήμες ότι θα παραμείνουν συμβασιούχοι και έκτακτοι αδιόριστοι. Ο μη επαναδιορισμός των συμβασιούχων και εκτάκτων θα αφήσει εκτεθειμένη την κυβέρνηση, η οποία και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το θέμα.

Η Π.Σ.Γ.Α. ασχολήθηκε με τον κίνδυνο που διαφαίνεται οι εκπαιδευτικοί να παραμείνουν άνεργοι και αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Να καλέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ειδικά και την κυβέρνηση γενικότερα, να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους αλλά και την υπάρχουσα συμφωνία, για επαναδιορισμό των   συμβασιούχων και έκτακτων εκπαιδευτικών.

2. Να καλέσει το ΥΠΠ να δρομολογήσει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της απασχόλησης των συναδέλφων, στα πλαίσια των δεσμεύσεων του ΥΠΠ.

Σε αντίθετη περίπτωση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων των δυναμικών, για υλοποίηση της συμφωνίας που έγινε με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού».

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


144