ΟΕΛΜΕΚ: Ο Κενεβέζος προσπαθεί να εισαγάγει στην παιδεία το ρουσφέτι και την κομματοκρατία


Δριμεία επίθεση εξαπολύει με ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ εναντίον του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Κενεβέζου με αφορμή τις δηλώσεις του για την αντίδραση της Οργάνωσης στο νέο Σύστημα Προσλήψεων στα Δημόσια Σχολεία. Η ΟΕΛΜΕΚ κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας ότι «περιφέρεται τους ραδιοσταθμούς και τις τηλεοράσεις και παραποιώντας τις θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων εκπέμπει αβάσιμες κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές εναντίον των στελεχών των εκπαιδευτικών οργανώσεων».

Αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως το ρουσφέτι, το βόλεμα ημετέρων και την κομματοκρατία, την καλλιέργεια κλίματος απαξίωσης σε βάρος των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών προσπαθεί, δυστυχώς, να εισαγάγει στο χώρο της παιδείας ο ΥΠΠ Κυριάκος Κενεβέζος, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ με αφορμή το σχέδιο που κατέθεσε για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με αφορμή τη διαφορά που προέκυψε αναφορικά με το σχέδιο που υπέβαλε για τους καταλόγους διοριστέων και τις αντίθετες θέσεις που έχουν διατυπώσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ο ΥΠΠ περιφέρεται τους ραδιοσταθμούς και τις τηλεοράσεις και παραποιώντας τις θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων εκπέμπει αβάσιμες κατηγορίες αφήνοντας αιχμές εναντίον των στελεχών των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι αντιδρούν οι καθηγητές στο νέο σχέδιο διορισμών, ο ΥΠΠ διακόπτοντας τη δημοσιογράφο, απάντησε επί λέξει:

«Μην προσβάλλετε τους εκπαιδευτικούς, αυτοί είναι οι συνδικαλιστές».  Είναι πρωτοφανές και συμβαίνει για πρώτη φορά στα κυπριακά χρονικά ένας ΥΠΠ να εκστομίζει προσωπικούς χαρακτηρισμούς, από τα ΜΜΕ, εναντίον στελεχών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, απαξιώνοντας το έργο και την προσφορά τους, επειδή απλώς διαφωνούν με τις θέσεις του.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ούτε κρύβουν πράγματα ούτε ψεύδονται και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ΥΠΠ.

Λυπούμαστε, ειλικρινά, για το επίπεδο των δηλώσεων του ΥΠΠ.  Τον καλούμε να ρωτήσει και να πληροφορηθεί την πραγματικότητα και να μην εκτίθεται ανεπανόρθωτα.  Οι συνδικαλιστές είναι πρώτα και κύρια εκπαιδευτικοί που καταθέτουν την ψυχή και το αίμα τους στα σχολεία, όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Φταίνε οι συνδικαλιστές της ΟΕΛΜΕΚ κ. Υπουργέ της Παιδείας, όταν εδώ και ένα μήνα σας ζητούμε συνάντηση για να λύσουμε σοβαρά προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας των σχολείων και σεις σφυρίζετε αδιάφορα;  Ποια λύση δώσατε, για παράδειγμα, στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας στη Γ’ Γυμνασίου, όταν ακόμη ο φάκελος βρίσκεται στο γραφείο σας και αναμένουμε να πάρετε αποφάσεις δυο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

Κάποιοι νομίζουν δυστυχώς ότι τα σχολεία λειτουργούν από μόνα τους με τον αυτόματο πιλότο. Όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν οι Διευθυντές, οι Β.Δ.Α., Β.Δ. και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην εξουσία, δίνουν την ψυχή τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία και να μορφώσουν τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, και είναι με πόνο ψυχής που το λέμε, ο ΥΠΠ με τη στάση του εκείνο που επιδιώκει δεν είναι να λύσει τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά να αποπροσανατολίσει από αυτά.

Απαξιώνοντας το σημερινό σύστημα, που εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παρέμβει και να βολέψει ημετέρους, ο ΥΠΠ αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό δυναμικό ως εκλογικό σώμα, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες οικογενειάρχες.

Η σπουδή του, ακριβώς, για να αλλάξει το σύστημα, αντί να προχωρήσει σε απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο υφιστάμενο σύστημα, αποσκοπεί μόνο στην εισδοχή των παρεμβατισμών και στο θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143