ΟΕΛΜΕΚ προς Α. Βασιλείου: Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για ματαίωση του συνεδρίου της ETUCE


Η ΟΕΛΜΕΚ, με επιστολή της προς την  Επίτροπο Ευρωπαϊκής  Ένωσης κ Ανδρούλα Βασιλείου ζητεί να παρέμβει ώστε να μην πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ETUCE στα κατεχόμενα.

Αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΛΜΕΚ:

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ETUCE προγραμματίζει τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου στα κατεχόμενα στις 17/18 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο Salamis Bay, το οποίο είναι ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας. Το Συνέδριο γίνεται με τη συνεργασία των τουρκοκυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων KTOS, KTOEOS και DAUSEN και έχει ως θέμα “Peace education in schools: The role of teachers in promoting peace through awareness raising and information on conflict prevention and conflict resolution in divided societies”.

Η ΟΕΛΜΕΚ απέστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ETUCE όπως και σε διάφορες ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές οργανώσεις, η οποία σας επισυνάπτεται,  με την οποία διαμαρτύρεται για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο καταγράφοντας και τη σχετική επιχειρηματολογία για τη διαμαρτυρία αυτή. Ταυτόχρονα, η Οργάνωσή μας εισηγείται όπως η διεξαγωγή του Συνεδρίου γίνει στην Πράσινη Γραμμή και συγκεκριμένα στο «Σπίτι της Συνεργασίας».

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η διοργάνωση Συνεδρίου στα κατεχόμενα. Πρώτη φορά επιδιώχθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, όπου τότε με διάφορα διαβήματα, τόσο των ελληνοκυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων όσο και της Πολιτείας το συνέδριο ματαιώθηκε. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ETUCE δεν αποδέχθηκε ωστόσο με ευχαρίστηση τα διαβήματα που έγιναν τότε, επικρίνοντας πολύ αυστηρά την Κυπριακή Κυβέρνηση για παρέμβαση στα εσωτερικά ενός εκπαιδευτικού οργανισμού και ανακοίνωσε από τότε τη δέσμευσή του για διοργάνωση ενός νέου συνεδρίου στα κατεχόμενα.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα, ώστε να μην επιτραπεί αυτή η άδικη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων και η καταστρατήγηση όλων των διεθνών συμβάσεων και ιδιαίτερα σχετικών αποφάσεων Ευρωπαϊκών Οργάνων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










202