ΟΕΛΜΕΚ: Συνειδητά δεν μετείχαμε στο συνέδριο της ETUCE, γιατί συνιστά αναγνώριση του ψευδοκράτους


Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά τον  Πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζιήλ, ο οποίος ισχυρίστηκε  «εξαιτίας των πιέσεων που δέκτηκαν»,οι Ελληνοκυπριακές Οργανώσεις δεν παρέστησαν στο συνέδριο που η ETUCE πραγματοποίησε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ:  

Με προκλητικές δηλώσεις που αποπροσανατολίζουν από την ουσία του Κυπριακού προβλήματος, ο Πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζιήλ ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκυπριακές Οργανώσεις δεν παρέστησαν στο συνέδριο που η ETUCE πραγματοποίησε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο «εξαιτίας των πιέσεων που δέκτηκαν».

Ουδέν αναληθέστερο τούτου.  Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Σενέρ δικαιώνουν τη θέση των ελληνοκυπριακών οργανώσεων για μη συμμετοχή στο συνέδριο.

Ως ΟΕΛΜΕΚ δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πιεστήκαμε από κανένα.  Συνειδητά αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο συνέδριο, γιατί αυτό εξυπακούει έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Συμφωνούμε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο νησί όπως και οι ελληνοκύπριοι, αλλά αυτό δεν εξυπακούει ότι πρέπει να καταπατούνται τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων.

Αφού η ETUCE και ο κ. Σενέρ ήθελαν όπως διατείνονται να κάνουν το συνέδριο, για να στηριχθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα κατά του στάτους κβο στην Κύπρο, γιατί δεν αποδέχτηκαν να γίνει το συνέδριο σε ουδέτερο έδαφος;

Και γιατί δεν κάνουν καμιά αναφορά στα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων εκπαιδευτικών που καταπατούνται εδώ και 40 χρόνια με το να παρεμποδίζονται να διδάξουν σε εκατοντάδες σχολεία που παράνομα κατακρατεί ο Αττίλας.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση του κ. Σενέρ αλλά ιδιαίτερα της ETUCE και του Martin Romer και τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετέχουμε σε συνέδρια

παρωδία που το μόνο που αποσκοπούν είναι την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Δικαιώματα έχουν και οι ελληνοκύπριοι εκπαιδευτικοί και αν είναι ειλικρινείς η ETUCE και ο κ. Romer, ας τα υπερασπιστούν και αυτά.

Σ’ ό, τι αφορά τα λεγόμενα της διακήρυξης ότι, δηλαδή η ETUCE δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, χαιρετίζουμε το γεγονός, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφεύγει ενέργειες και πράξεις, όπως είναι η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου, που εξυπακούουν έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Θεωρούμε, τέλος, γελοίο το ισχυρισμό ότι το συνέδριο θα συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

Εκείνο που πετυχαίνει είναι τη διαιώνιση του προβλήματος και την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους».

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207