Οφειλόμενη απάντηση στο Νίκο Κουγιάλη


ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ*
Είναι με μεγάλη έκπληξη αλλά και προβληματισμό που ακούσαμε τον αντιπρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Νίκο Κουγιάλη, ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση του υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη χαρακτήρισε όσους από το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζουν Γιώργο Λιλλήκα ως αφελείς.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:
1.Μήπως οι ιδρυτικές αρχές και διακηρύξεις του ΕΥΡΩΚΟ τόσο στο Κυπριακό όσο και στην Οικονομία συνάδουν ή προσομοιάζουν έστω κατά το ελάχιστο με την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη;
2.Μήπως ο Νίκος Αναστασιάδης έχει μέχρι σήμερα αποκηρύξει και απαρνηθεί το σχ. Ανάν-Χάνει;
3.Μήπως ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποκηρύξει και έχει απαρνηθεί την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;
4.Μήπως ο κ. Κουγιάλης και οι συν αυτώ ξέχασαν πως χαρακτήριζαν και πόσο λοιδορούσαν τον Νίκο Αναστασιάδη για τις πολιτικές και τις πρακτικές του;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα καυτά ερωτήματα που προκύπτουν από την παράδοξη και οξύμωρη πολιτική συμπεριφορά του κ. Κουγιάλη τα οποία θα ήταν καλά να απαντηθούν.
Ο κ. Κουγιάλης και η συν αυτώ διέγραψαν εν μια νυκτί την στήριξη τους στο ΟΧΙ του Ελληνισμού της Κύπρου καθώς και την στήριξη που παρείχαν στον Τάσσο Παπαδόπουλο στις προεδρικές του 2008.
Από την άλλη, ο Γιώργος Λιλλήκας έχει στηρίξει έμπρακτα και συνεχίζει να στηρίζει μέχρι σήμερα το ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού, και είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί με όλα τα μέσα για την πλήρη απελευθέρωση της Κύπρου, και να διεκδικήσει λύση που να εδράζεται στις Αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Ανθρωπίνων και Πολιτικών Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου.
Ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει διάθεση να αγωνιστεί και να διεκδικήσει τα δίκαια και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου, και που μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα και τον λαό μας προς την πρόοδο, την ανάπτυξη και την προκοπή.
Εν κατακλείδι, οφείλω να υπενθυμίσω ότι το ΕΥΡΩΚΟ έχει αποφασίσει ψήφο κατά βούληση και δεν έχει συνομολογήσει πρόγραμμα διακυβέρνησης με τον κ. Αναστασιάδη. Οι όποιες προσπάθειες ή δηλώσεις περί του αντιθέτου, είναι μάταιες, γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων και πέφτουν στο κενό.
Εμείς από την πλευρά μας, οι οποίοι στηρίζουμε τον υποψήφιο των πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι και δεσμευόμαστε μόνο στις ιδρυτικές αρχές και διακηρύξεις του ΕΥΡΩΚΟ

*Τέως Πρόεδρος Νεολαίας Ευρωπαϊκού Κόμματος
Μέλος Συντονιστικού Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173