Οι εκλογές τέλειωσαν, εμείς συνεχίζουμε


 Για Εξετάσεις, «Αγορά Υπηρεσιών», Συμβασιούχους- Έκτακτους και Αντικαταστάτες

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ*  

Οι εκλογές τέλειωσαν με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα, τώρα είναι η ώρα της περισυλλογής. Είναι η ώρα να αφουγκραστούμε καλύτερα την κοινωνία.

Είναι όμως και η ώρα να υλοποιήσουμε αυτά που είπαμε προεκλογικά. Και επειδή συλλογικά δρούμε,

-  Η απαράδεκτη και παράνομη κατάσταση με την «Αγορά Υπηρεσιών» εκατοντάδων νέων εκπαιδευτικών πρέπει να σταματήσει. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ως ΑΚΕΛ θα θέσουμε στην Επιτροπή Παιδείας.

-  Το καθεστώς εργασίας εκατοντάδων Συμβασιούχων και Εκτάκτων εκπαιδευτικών, υπό το φως της απόφασης του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, θα είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα θέσουμε στην Επιτροπή Παιδείας.

-  Τα πολλά και πιεστικά προβλήματα των Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσουμε στην Επιτροπή Παιδείας.

-  Η λανθασμένη πρόταση των κυβερνώντων για εξετάσεις ανά τετράμηνο και η μετατροπή του εκπαιδευτικού συστήματος σε μια «βιομηχανία εξετάσεων» θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα θέσουμε στην Επιτροπή Παιδείας.

Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται όχι από το τι λέει προεκλογικά, αλλά από το τι πράττει μετεκλογικά. Αυτή την αξιοπιστία είμαστε αποφασισμένοι να την κερδίσουμε ξανά.

Το κύριο παραμένει βέβαια η επίλυση των προβλημάτων και η βελτίωση της Παιδείας μας. Δηλώνουμε παρόν στους αγώνες και στις προσπάθειες που γίνονται ή πρέπει να γίνουν.

Όποιος απλά περιμένει κάποιος άλλος να του λύσει ως διά μαγείας τα προβλήματά του, απλά θα αποτύχει. Χαμένοι αγώνες είναι μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι εμείς θα είμαστε μπροστά, μαζί σας και δίπλα σας.

*Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










123