Οι γονείς των νηπιαγωγείων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα απεργιακά μέτρα της ΠΟΕΔ

Οι γονείς των νηπιαγωγείων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα απεργιακά μέτρα της ΠΟΕΔ

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων με ανακοίνωσή της «εκφράζει τη βαθιά της δυσαρέσκεια για τα απεργιακά μέτρα που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔ, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η απεργία αποτελεί αναφαίρετο και θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα, το οποίο σεβόμαστε πλήρως. Ωστόσο, συνταγματικό δικαίωμα αποτελεί και η εκπαίδευση των παιδιών μας, ένα δικαίωμα που πλήττεται κάθε φορά που οι εκπαιδευτικές διαδικασίες διακόπτονται ή αναστέλλονται.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση στην οποία καλεί τα μέλη της η ΠΟΕΔ αναμένεται να προκαλέσει ταλαιπωρία σε μαθητές, γονείς και οικογένειες, επηρεάζοντας τόσο την καθημερινότητα όσο και την ομαλή ροή της σχολικής ζωής.

Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εκφράζουν τα αιτήματά τους μέσω απεργίας, ωστόσο απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό προς τα παιδιά μας και προς εμάς τους ίδιους.

Καλούμε την ΠΟΕΔ να επιδείξει υπευθυνότητα και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που θίγουν το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και επιβαρύνουν περαιτέρω τις οικογένειες».

Tags ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΟΕΔ

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.