Οι πρώτες βο(υ)λές από τη Βουλή για ριζικές μειώσεις μισθών του δημοσίου


Τις πρώτες προειδοποιητικές βολές έστειλε χθες η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για ριζικές μειώσεις μισθών του δημοσίου. Η εξέλιξη σημειώθηκε στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικολας Παπαδόπουλος τόνισε ότι στο μνημόνιο, η τρόικα ζητά  οι μισθοί του δημοσίου να εναρμονισθούν με εκείνους του ιδιωτικού τομέα και αυτό θα γίνει. Ο Ανώτερος Λειτουργός της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει στο μνημόνιο αλλά ότι θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα των μισθών του δημοσίου με εκείνους του ιδιωτικού τομέα.

Απαντώντας σε παρατήρηση εκπροσώπου της ΟΛΤΕΚ ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν συνεισφέρει ήδη και ότι οι μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου οδηγούν σε μειώσεις του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Παπαδόπουλος ρώτησε: Έχετε συναίσθηση τι γίνεται γύρω μας; Ήδη οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί μέχρι και κατά 50%.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου περιέγραψε τον κίνδυνο  η Κύπρος να πέσει έξω στους υπολογισμούς της. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα πρόσθεσε και κανένας δεν θα μπορεί να πει μέχρι που θα φθάσουμε.

Μετά από αυτή τη συζήτηση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τόνισαν την ανάγκη η  Κυβέρνηση να καταστρώσει το ολοκληρωμένο σχέδιό της και να το καταθέσει προς συζήτηση και όχι να ζητά αποσπασματικά αποκοπές και μειώσεις θέσεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176