Οικολόγοι: Έτσι θέλουμε το σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση. H επιστολή


Το Κίνημα Οικολόγων με επιστολή του στην Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και στην Επιτροπή Συμβασιούχων -Αντικαταστατών Δασκάλων τάσσεται εναντίον των γραπτών εξετάσεων για διορισμό στα δημόσια σχολεία. Ακλουθεί αυτούσια η απάντηση των Οικολόγων στην επιστολή των δύο Επιτροπών   

«Προς

Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης

Επιτροπή Συμβασιούχων / Αντικαταστατών Δασκάλων

Αγαπητοί φίλοι,

Έχουμε παραλάβει την επιστολή σας ημερομηνίας 28 Οκτωβρίου 2013 για το θέμα της αλλαγής της διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία.

Κατ’ αρχήν σας ενημερώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εισαγωγή των ειδικών γραπτών εξετάσεων ως κριτήριο διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση.

Δεύτερο, δεν συμφωνούμε να διορίζονται στη Μέση Εκπαίδευση συμβασιούχοι χωρίς προηγουμένως να τύχουν της προϋπηρεσιακής κατάρτισης, ούτε και αντικαταστάτες χωρίς να έχουν τύχει προϋπηρεσιακής κατάρτισης από τη στιγμή που υπάρχουν αδιόριστοι που έχουν τύχει προϋπηρεσιακής κατάρτισης. Τέτοιοι διορισμοί αντικειμενικά στερούνται παιδαγωγικής αντίληψης και παραβιάζουν τη νομοθεσία.

Για μας, με την αλλαγή του συστήματος ένας κατάλογος διορισίμων είναι δυνατός (ένας στην Προδημοτική, ένας στη Δημοτική, ένας στη Μέση Γενική και ένας στη Μέση Τεχνική) (δεν είμαστε υπέρ των δυο καταλόγων που προβλέπουν οι τρεις προτάσεις του Υπουργείου) και αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικά στη Μέση Γενική και στη Μέση Τεχνική μόνον όσους έχουν κάνει την προϋπηρεσιακή κατάρτιση και όσους μελλοντικά θα την κάνουν.

Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και να διορίζονται επί σειρά ετών στις ίδιες θέσεις τα ίδια άτομα ως συμβασιούχοι. Όλες οι πιο πάνω θέσεις θα πρέπει να εγκριθούν και να καλυφθούν αφού δεν επιφέρουν επιπλέον κόστος στον προϋπολογισμό του κράτους.

Όσον αφορά τα κριτήρια κατάταξης στον κατάλογο διορισίμων αυτά για μας είναι η τυχόν προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, τα πρόσθετα προσόντα και η τυχόν υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά.

Με οικολογικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Περδίκης
Γενικός Γραμματέας
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










365