Οκτώβριο ή Νοέμβριο γεννιέται το Συνεργατικό Ταμιευτήριο των Εκπαιδευτικών


Είναι πλέον δεδομένο ότι στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των Συνεργατικών Πιστωτικών ιδρυμάτων,  των Ταμιευτήρια των Δασκάλων και των Καθηγητών,  θα  υποχρεωθούν να οδηγηθούν σε συγχώνευση. Το Paideia-News μίλησε με ηγετικά στελέχη και των δύο Ταμιευτηρίων, τα οποία ήδη κινούνται για να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις για έγκριση της συγχώνευσης . Οι γενικές συνελεύσεις αναμένονται περί τα μάσα ή τέλη Σεπτεμβρίου λόγω θερινών διακοπών.  

Το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Εκπαιδευτικών που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αφού θα έχουν κεφάλαιο πέραν των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα το Συνεργατικό των Δασκάλων έχει πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ ενώ των Καθηγητών πέραν των 300 εκατομμυρίων.

Οι επαφές μεταξύ των δυο Συνεργατικών άρχισε εδώ και μήνες και η πρόθεση ήταν δεδομένη. Οι τελευταίες εξελίξεις με τη συγχώνευση δεκάδων συνεργατικών ιδρυμάτων επέσπευσαν τη διαδικασία που είναι υποχρεωτική από την Κεντρική Τράπεζα. Κάποιες διαφωνίες υπάρχουν ως προς τον αριθμό των μελών της επιτροπής  του νέου χρηματοπιστωτικού οργανισμού που θα γεννηθεί. Φαίνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα ευνοεί πενταμελή Επιτροπή δύο από την τράπεζα και τρία από το νέο Συνεργατικό, χωρίς αυτό να αποκλείεται να διαφοροποιηθεί.

Αυτό που είναι πλέον σίγουρο είναι ότι μετά την ίδρυση του ενοποιημένου Ταμιευτηρίου θα τερματίσουν τη λειτουργία τους υποκαταστήματα. Αυτό θα σημαίνει ότι θα ανακοινωθεί σχέδιο εθελούσιας εξόδου όπως έγινε και με τις Τράπεζα Κύπρου. Το κλείσιμο υποκαταστημάτων είναι δεδομένο αφού ένας από τους στόχους της Κεντρικής είναι να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178