Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για τέταρτη συνεχή φορά το Bloomberg Τεστ


 Στις 29 Νοεμβρίου 2013ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τέταρτη συνεχή φορά το Τεστ Αξιολόγησης του Ινστιτούτου Bloomberg, Εκπαιδευτικού Τμήματος του ομώνυμου Ειδησεογραφικού Πρακτορείου.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που εισήγαγε  τις εξετάσεις του BAT   (Bloomberg Assessment Test) που προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές και απόφοιτους. Το συντονισμό για το Bloomberg Test έχει το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Simona MihaiYiannaki, Συντονίστριας του Προγράμματος Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

   Οι φοιτητές που υποβλήθηκαν στην εξέταση είχαν την δυνατότητα να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους στα σύγχρονα χρηματοοικονομικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία. Στην εξέτασησυμμετείχαν 69 φοιτητές και απόφοιτοι. Το προνόμιο που προσφέρει το Ινστιτούτο Bloombergστους εξετασθέντες φοιτητές είναι η ένταξή τους με βάση την επίδοση τους στο τεστ σε ένα σύστημαδεδομένων, στο οποίο ανατρέχουν οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες που αναζητούν νέα ταλέντα στο χώρο των οικονομικών επιστημών. Με τον τρόπο αυτό, οι εργοδότες επιδιώκουν τη δικτύωσή τους με τους φοιτητές που έχουν το κατάλληλο προφίλ, κατά τα κριτήριά τους, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με ενδεχόμενο την μελλοντική εργοδότηση. Πρόσφατα φοιτήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που συμμετείχε στο testέχει επιλεγεί για μόνιμη εργοδότηση στη Societe Generale Bank Cyprus.

   Οι εξετάσεις του Bloomberg Assessment Test πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τέταρτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου περί τα μέσα Απριλίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185