Ολοκληρώθηκε το Έργο «EVASKILLS - Αξιολόγηση οριζόντιων δεξιοτήτων των άνεργων νέων»


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στο ξενοδοχείο Σεμέλη, στη Λευκωσία η τελική εκδήλωση που αφορούσε στην ολοκλήρωση του Εrasmus+ Έργου – «ΕVASKILLS- Αξιολόγηση των οριζόντιων δεξιοτήτων των άνεργων νέων». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου που είναι ο συντονιστής του Έργου και παρακολούθησαν Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, άνεργοι νέοι, εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανισμών καθώς και ευρύ κοινό. 
Ο Διευθυντής του Κέντρου Παραγωγικότητας κ. Ντίνος Καθητζιώτης στον χαιρετισμό του στην ημερίδα τόνισε τη σημασία των μέτρων που στοχεύουν στην απασχολησιμότητα των νέων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα αποτελέσματα του έργου μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης στις οριζόντιες δεξιότητες που να απευθύνονται στους άνεργους νέους, αλλά και σε άλλες κατηγορίες ανέργων με θετικά γι’ αυτούς αποτελέσματα». 
Το Έργο EVASKILLS είχε ως στόχο τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών που είχαν εφαρμοσθεί με επιτυχία σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούσαν την αξιολόγηση των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills). Επιπλέον, στο πλαίσιο του Έργου, εκπαιδευτές και επαγγελματίες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) έχουν εκπαιδευτεί στις μεθοδολογίες και εργαλεία για την αξιολόγηση των οριζόντιων δεξιοτήτων και αναμένεται να ενισχύσουν τον ρόλο τους παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα που βασίζονται στα μαθησιακά αποτελέσματα και στην επικύρωση προηγούμενης μη τυπικής και άτυπης μάθησης. 
Το Έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Εταιρικών σχέσεων για την Επαγγελματική Κατάρτιση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+ και χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθυνόταν σε Επαγγελματίες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, άνεργους νέους και αρμόδιους για τη χάραξη πολιτικής στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178