ΟΛΤΕΚ: Ο Υπ. Παιδείας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πρόταση ΔΗΣΥ για τις προαγωγές


Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟLTEK  σε συνεδρία του σήμερα Πέμπτη 18/4/2013 εξέτασε μεταξύ άλλων θεμάτων και το θέμα της Πρότασης Νόμου που προνοεί την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα που κατέθεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΤΕΚ:

 «Το ΚΔΣ της Οργάνωσης εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με την πιο πάνω Πρόταση και ζητά από την κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού να την αποσύρει διότι θα δημιουργηθούν μεγάλα και πολύπλοκα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Η Οργάνωσή μας αδυνατεί να κατανοήσει την πιο πάνω πρόταση νοουμένου ότι οι πιο πάνω θέσεις είναι έναντι κενωθεισών θέσεων και δεν εξυπακούεται επί πλέον κόστος. Αντίθετα το κόστος από την μη πλήρωση των κενών θέσεων θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις επιπτώσεις που θα έχει στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και κατ' επέκταση στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε μια περίοδο που σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η Παιδεία και ιδιαίτερα η Τεχνική Εκπαίδευση είναι ο τομέας που θα πρέπει να προστατευτεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό διότι έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Οργάνωσή μας αναγνωρίζει την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται ο τόπος μας και δηλώνει πρόθυμη για συμμετοχή στο Κοινωνικό Διάλογο για διόρθωση τυχόν στρεβλώσεων που υπάρχουν στην Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα δηλώνουμε και την αταλάντευτη θέση μας ότι δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε τετελεσμένα γεγονότα και εκβιαστικές αποφάσεις υπό το πρόσχημα ότι το απαιτεί η Τρόικα.

Επί πλέον η Οργάνωσή μας καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ειδικότερα τον Υπουργό κ. Κυριάκο Κενεβέζο να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με την πιο πάνω πρόταση λαμβάνοντας υπόψη ότι, στις τελευταίες συναντήσεις που είχαμε οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις μαζί του για επίλυση του προβλήματος της μιας επί πλέον διδακτικής περιόδου που απαιτούσε η Τρόικα, ουδέποτε τέθηκε θέμα παγοποίησης των κενών θέσεων προαγωγής ή των οργανικών θέσεων και μας διαβεβαίωνε ότι η Κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να θέσει στο τραπέζι οποιοδήποτε άλλο θέμα εκτός από τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Τελειώνοντας καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αντικρύσουν το θέμα στις ευρύτερές του προεκτάσεις και να μην αποφασίσουν κάτω από την ψυχολογική πίεση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και του κλίματος πανικού που επικρατεί σήμερα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


132