ΟΛΤΕΚ προς ΕTUCE: Μετακινήστε τη Συνάντηση στο «Σπίτι της Συνεργασίας» στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας


Η ΟΛΤΕΚ με επιστολή της που έστειλε στο διευθυντή της ΕTUCE Martin Romer τους εξηγεί γιατί δεν πρέπει  να γίνει το συνέδριο στα κατεχόμενα και εισηγείται ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία Αναφέρει στην επιστολή της η ΟΛΤΕΚ:     

«Παρόλο που προσπαθήσαμε να δούμε το θέμα από την δική σας πλευρά και να κατανοήσουμε τα κίνητρά σας, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε εντελώς την συνεχιζόμενη κατάσταση στην Κύπρο.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι όσο το Κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο, η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις στις κατεχόμενες περιοχες έμμεσα υπονομεύουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Νόμων της, επικροτούν την παράνομη χρήση των ελληνοκυπριακών περιουσιών που βρίσκονται στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου και υποστηρίζουν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εκτοπισμένων Ελληνοκύπριων.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να μετακινήσετε τη Διεθνή Συνάντηση σε τοποθεσία στην Νεκρή Ζώνη. Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζετε το Κυπριακό Πρόβλημα, δεν προσβάλετε τα δικά μας αισθήματα δικαιοσύνης ή υπονομεύετε με οποιοδήποτε τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη ότι το ένα τρίτο των μελών των Ελληνοκυπριακών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ) είναι, δυστυχώς μέχρι σήμερα, πρόσφυγες από τις κατεχόμενες περιοχές, έτσι λοιπόν σαν ισότιμα μέλη της ETUCE και της ΕΙ πιστεύουμε ότι τουλάχιστον δικαιούμαστε τον σεβασμό σας για τον πόνο και τις απώλειές μας.

Κατ' ακρίβεια, 39 χρόνια μετά, τα αποτελέσματα του βάναυσου διαχωρισμού της χώρας μας είναι ακόμη απτά και δυσβάσταχτα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που άφησαν με την βία τα σπίτια τους, τρέχοντας για τη ζωή τους, κουβαλώντας στα χέρια τους μόνο τα παιδιά τους. Αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους και όλα τους τα υπάρχοντα αλλά αφήνοντας επίσης τις ζωές τους, τα όνειρά τους, το μέλλον τους, τις ψυχές τους, την χιλιάδων χρόνων ιστορία τους και πολλοί από αυτούς αγαπημένα τους πρόσωπα (αγνοούμενοι).

Γι' αυτό λοιπόν θα θέλαμε να λάβετε υπόψη την εισήγησή μας και να επανατοποθετήσετε (μετακινήσετε) τη Συνάντηση για παράδειγμα στο «Σπίτι της Συνεργασίας» που βρίσκεται στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177