ΟΛΤΕΚ: Πρώτα συμβασιούχοι, έκτακτοι, αντικαταστάτες και προϋπηρεσιακής και μετά νέος κατάλογος


To ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ ανακοινώνει ότι σε χθεσινή του συνεδρία μελέτησε την Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το νέο σύστημα πρόσληψης Εκπαιδευτικών Λειτουργών στα Δημόσια Σχολεία και αποφάσισε όπως στείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αναφέροντάς του τα ακόλουθα:

  1. Η Οργάνωση παραμένει σταθερή και επιβεβαιώνει τη θέση της για την αναγκαιότητα βελτίωσης και εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων, ιδιαίτερα στο χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
  2. Θεωρεί ότι οποιαδήποτε διαδικασία αλλαγής του Συστήματος Διορισμού δεν μπορεί να προχωρήσει εφόσον το ΥΠΠ δεν περιλάβει πρόνοια στην Πρόταση ότι όλοι οι υπηρετούντες συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες καθώς και όσοι έχουν συμπληρώσει το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης δεν θα θυματοποιηθούν.
  3. Κανένα μεταβατικό στάδιο οποιουδήποτε νέου σχεδίου δεν μπορεί να ξεκινήσει, εφόσον παραμένουν παγοποιημένες οι διαδικασίες προαγωγής και μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών.
  4. Τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν στην πρόταση του Υπουργείου είναι ασφυκτικά και θα λειτουργήσουν σε βάρος του διαλόγου και της συναίνεσης.  Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί σωστή, δίκαιη και λειτουργική λύση χωρίς να δοθεί χρόνος στον διάλογο.

Εφόσον οι πιο πάνω προϋποθέσεις υιοθετηθούν, η ΟΛΤΕΚ είναι έτοιμη να μπει σε διάλογο για τον καθορισμό όλων των παραμέτρων της νέας πρότασης.

Το ΚΔΣ θα συνεχίσει τη σε βάθος μελέτη της Πρότασης και στην επόμενη συνεδρία του με σκοπό να ετοιμάσει τις τελικές θέσεις της Οργάνωσης
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


120