ΟΛΤΕΚ: Στην Τεχνική Εκπαίδευση δεν έγινε καμιά προαγωγή λόγω παγοποίησης


Η ΟΛΤΕΚ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Γραμματεία της στην τελευταία της συνεδρία ασχολήθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για παγοποίηση των θέσεων προαγωγής και οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση και αποφάσισε τα παρακάτω:

«Η απόφαση, η οποία δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά προήλθε από τους γνωστούς πολέμιους της Δημόσιας Εκπαίδευσης, θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία και στελέχωση των σχολείων από τη νέα σχολική χρονιά.  Να σημειώσουμε ότι στην Τεχνική εκπαίδευση δεν έγινε καμιά προαγωγή σε αντίθεση με τη Μέση και τη Δημοτική εκπαίδευση, όπου ολοκληρώθηκε περίπου το 25% των προαγωγών.  Και όλα αυτά την ώρα που η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη και θα ολοκληρωνόταν σε λιγότερο από ένα μήνα.

Οι θέσεις που παγοποιήθηκαν είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και ειδικά για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη γι’ αυτό και ο Υπουργός Παιδείας πρέπει άμεσα να ζητήσει την συνέχιση της διαδικασίας για την πλήρωση των κενών θέσεων στην εκπαίδευση μέσω των προνοιών του ψηφισθέντος Νόμου.  

Για την Τεχνική εκπαίδευση αν δεν υπάρξει αλλαγή στην απόφαση της Βουλής το πλήγμα θα είναι πολύ σοβαρό τόσο σε επίπεδο σχολικών μονάδων όσο και σε επίπεδο Διεύθυνσης, αφού παραμένουν δύο (2) κενές θέσεις Επιθεωρητών επί συνόλου έξι (6) θέσεων και με τον κλάδο των Δομικών να παραμένει χωρίς Επιθεωρητή.  Ανάλογο είναι και το πλήγμα στον κλάδο της Μηχανολογίας όπου από τους έξι Βοηθούς Διευθυντές Α΄ που προνοούνται θα υπάρχει μόνο ένας (1), ενώ στους Βοηθούς Διευθυντές του κλάδου θα υπάρχουν έξι (6) λιγότερες θέσεις.

Σημειώνουμε ότι με την παγοποίηση των προαγωγών προκύπτει απώλεια οκτώ (8) θέσεων εργασίας, θέμα για το οποίο οι πρόσφατες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας ήταν διαφορετικές.

Ήδη η Οργάνωσή μας σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ζήτησε την εξαίρεση της εκπαίδευσης από την παγοποίηση των θέσεων προαγωγής.  Παράλληλα η ΟΛΤΕΚ μαζί με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα μελετήσει τη λήψη μέτρων αντίδρασης.  Επειδή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σχεδόν κανόνας να καλύπτονται τα τυχόν κενά με ανάθεση καθηκόντων σε εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό και η ΟΛΤΕΚ θα ζητήσει από τα μέλη της να αποφύγουν την ανάληψη τέτοιου είδους καθηκόντων.

Το θέμα θα απασχολήσει και το Κ.Δ.Σ. της Οργάνωσης, σε συνεδρία που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


128