ΟΛΤΕΚ: Το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη θέση του για το νέο Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών


Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ σε σημερινή της συνεδρία μελέτησε την Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το νέο σύστημα πρόσληψης Εκπαιδευτικών Λειτουργών στα Δημόσια Σχολεία και για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη θέση της για την αναγκαιότητα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του καταλόγου διοριστέων και την ετοιμότητα της για διάλογο.

Ταυτόχρονα σαν πρώτη εκτίμηση, η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ σημειώνει τα ακόλουθα για την πρόταση του Υπουργείου:

  1. Δε λαμβάνει υπόψη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς, συμβασιούχους, εκτάκτους και αντικαταστάτες, είτε αυτοί συμπλήρωσαν την προϋπηρεσιακή τους κατάρτιση ή όχι.  Θεωρεί το θέμα αυτό ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει το Υπουργείο να αναθεωρήσει τις θέσεις του.
  2. Παραχωρεί στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης σε μια εποχή όπου η ανεργία στους νέους βρίσκεται στα ύψη.  Θα μπορούσε πολύ απλά το πιστοποιητικό αυτό να μην είναι προϋπόθεση για εγγραφή στους νέους καταλόγους, αλλά αναγκαίο για μόνιμο διορισμό.
  3. Μειώνει και ουσιαστικά εξαφανίζει τη μεταβατική περίοδο, συνύπαρξης των δύο καταλόγων, αφού την επόμενη πενταετία οι αφυπηρετήσεις θα είναι σχεδόν μηδαμινές.
  4. Δεν αναφέρει πουθενά την ανάγκη πλήρωσης των οργανικών θέσεων (μονιμοποιήσεις) στην εκπαίδευση, αφού εδώ και σχεδόν τρία χρόνια έχουμε ελάχιστους μόνιμους διορισμούς.
  5. Η βαρύτητα που δίνεται στη μοριοδότηση των διαφόρων κριτηρίων στη δημιουργία των νέων καταλόγων είναι ανισομερής, υπέρ των πρόσθετων προσόντων και σε βάρος της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ θα μελετήσει σε βάθος την ερχόμενη Πέμπτη το περιεχόμενο της Πρότασης και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της Οργάνωσης στο θέμα.  

Την ίδια ώρα καλεί το Υπουργείο να δώσει χρόνο για το διάλογο και τη συναίνεση και να αποφύγει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ώστε να λυθεί σωστά το θέμα αυτό που απασχολεί για χρόνια τη Δημόσια εκπαίδευση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










215