Όχι στη συγχώνευση Σχολών


ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΓΙΩΤΗ*   

Με αφορμή το προσχέδιο νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, το οποίο προβλέπει την κατάργηση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταφορά των πόρων της στο ΤΕΠΑΚ, δημιουργούνται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και ειδικότερα σε αυτούς της Πολυτεχνικής Σχολής κάποια εύλογα ερωτήματα.

Ως φοιτήτρια του Τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, διαφωνώ κάθετα τόσο με την φιλοσοφία όσο και την ουσία της πρότασης καθώς δεν τεκμηριώνεται με κανένα λογικό επιχείρημα είτε ακαδημαϊκού είτε οικονομικού χαρακτήρα.
Πρώτα απ’ όλα αξίζει να σημειωθεί το εξής ερώτημα:

Με ποια οικονομική μελέτη τεκμηριώνεται το βασικό επιχείρημα της πρότασης, που είναι η οικονομική στενότητα η οποία θεωρείται ότι θα αντιμετωπιστεί κλείνοντας την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου;

Χωρίς κάποια οικονομική μελέτη από έμπειρους οικονομολόγους η οποία θα αποδεικνύει ότι όντως η συγχώνευση των δυο Πολυτεχνικών Σχολών θα αποτελέσει την λύση στην οικονομική στενότητα που βιώνουμε, ως φοιτητές σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια αυθαίρετη απόφαση.

Όλοι οι φοιτητές της σχολής μας έχουν κερδίσει με κόπους και θυσίες μια θέση στους διάφορους κλάδους της δημόσιας πολυτεχνικής σχολής η οποία είναι πρώτη με διαφορά από όλες τις υπόλοιπες σχολές του Παν. Κύπρου σε προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων και κονδυλίων. Ένα ενδεχόμενο κλείσιμο της σχολής και συγχώνευσή της με αυτής του ΤΕΠΑΚ, είμαι βέβαιη ότι θα αναγκάσει αρκετούς φοιτητές, ανάμεσά τους και εγώ προσωπικά, να διακόψουμε τις σπουδές μας.  Ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταφερθούν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, στην Λεμεσό. Αντί να επενδύουμε στην νέα γενιά και την παιδεία, καταστρέφουμε το μέλλον των παιδιών μας!

Παράλληλα, διερωτόμαστε που θα στεγαστούν οι 1300 και πλέον φοιτητές της σχολής μας; Μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η μείωση των εισακτέων φοιτητών; 

Είναι πλέον ξεκάθαρη και ολομέτωπη η επίθεση στην δημόσια και δωρεάν παιδεία.Ως Προοδευτική Κ.Φ. και ως φοιτητές θα αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις του οποιουδήποτε να πλήξει το κύρος και την ποιότητα των πτυχίων μας.                                                                       

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ!

«Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι …» Μπ. Μπρεχτ

*Φοιτήτρια του Τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146