Όχι στην απαξίωση και στο μηδενισμό του έργου των εκπαιδευτικών


 ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ*

Ισοπέδωση του έργου των εκπαιδευτικών κι απαξίωση σημαίνει άρνηση, μηδενισμός των ανθρωπιστικών αρχών και αξιών.

Όσοι επιμένουν ακόμα και σήμερα να απαξιώνουν και να μηδενίζουν το έργο των εκπαιδευτικών είναι αυτοί που δεν το γνωρίζουν και δεν εκτιμούν την προσφορά τους στην κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται κάθε στιγμή ενάντια σε πολλές αντιξοότητες, ώστε να κοινωνικοποιήσουν, να μορφώσουν, να καθοδηγήσουν τα παιδιά μας στο δρόμο της ηθικής και του δικαίου.

Δυστυχώς, οι απαξιωτικές δηλώσεις επηρεάζουν αρνητικά τις απόψεις των πολιτών, ειδικά στην εποχή μας που τα πάντα αμφισβητούνται και οι αξίες περνούν πρωτοφανή κρίση. 

Πολλοί εκπαιδευτικοί εργάζονται και πέραν του ωραρίου τους ακόμα και τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να μεταδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις.

Προετοιμάζουν αφιλοκερδώς πολλές ώρες  μαθητές για τις παγκύπριες εξετάσεις, ενώ άλλες φορές θυσιάζουν προσωπικό τους χρόνο για να γνωρίσουν στα παιδιά μας το θέατρο, τη μουσική, την τέχνη και τα αθλήματα. Φροντίζουν να εξασφαλίσουν σε άπορους μαθητές και τις οικογένειες τους χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ συχνά σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους τους εφοδιάζουν με βιβλία και άλλες εκδώσεις. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόοδο της προσωπικότητας του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. 

Το έργο τους είναι δύσκολο, πολυεπίπεδο και ποικιλόμορφο.  Πρέπει να αξιολογείται σύμφωνα με τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα,  με βάση  διεθνείς μεθοδολογίες αξιολόγησης.

Συνεπώς, όλοι όσοι τυγχάνει να είμαστε δημόσια πρόσωπα κι επηρεάζουμε με τις δηλώσεις μας, τις απόψεις των πολιτών, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι κοινωνίες οργανώνονται, προχωρούν, εξελίσσονται, όταν τα λάθη διορθώνονται με θετικό τρόπο κι όχι με αφορισμούς και μηδενισμούς.

Βουλευτής ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής  

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










269