Δυσαρέσκεια για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Το Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Απασχολούμενων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε.) ανακοινώνει ότι:
«Εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 28/03/2018 που αφορούσε το καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών που εργάζονται υπό την μορφή της αγοράς υπηρεσιών. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό τέχνασμα της Κυβέρνησης με το οποίο για άλλη μια φορά προσπάθησαν να κερδίσουν χρόνο. Να θυμίσουμε ότι η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς και η συνάντηση που ακολούθησε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διευθετήθηκαν μέσα από ενέργειες του ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε.
Παίρνοντας τα σημεία της ανακοίνωσης ένα προς ένα τοποθετούμαστε ως ακολούθως:
Όσον αφορά την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου την οποία επικαλείται η απόφαση, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν ξέρουμε πότε θα καταλήξει και τι απόφαση θα παρθεί. Δεν μιλάμε πλέον για θέμα νομιμότητας, αλλά για θέμα δικαιοσύνης.
Θέση του ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. είναι ότι η εξουσιοδότηση οποιουδήποτε εμπειρογνώμονα κρίνεται άσκοπη αφού έχει ήδη συσταθεί τεχνική επιτροπή υπό την διεύθυνση της Γενικής Διευθύντριας, την οποία και συναντήσαμε και που υποτίθεται ότι θα μελετούσε το θέμα. Το Υ.Π.Π. μέσα από πολλές ενέργειες του ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις αδυναμίες του θεσμού.
Ως ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. θα κατέλθουμε σε δυναμικά μέτρα τα οποία θα κλιμακωθούν και τα οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα. Διερωτόμαστε αν η συνέχιση του οποιουδήποτε διαλόγου θα αποφέρει τα οποιαδήποτε αποτελέσματα, αφού διάλογο κάνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια και οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η βελτίωση των επιμέρους όρων εργοδότησης μπορεί να γίνει μόνο με κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στον χώρο της εκπαίδευσης και την αναγνώριση της πείρας μας στο Ν.Σ.Δ.Ε. για το οποίο δεν έγινε καμία αναφορά.
Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. ως ο πρωτεργάτης στις κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών αλλά και της μη αναγνώρισης της εκπαιδευτικής μας πείρας στο Ν.Σ.Δ.Ε., καταδικάζει για ακόμα μια φορά την προσπάθεια των εμπλεκόμενων υπουργείων στην συνέχιση της διάκρισης ανάμεσα στον εκπαιδευτικό κόσμο».