Καθοριστική η περίοδος που διανύουμε ενόψει της νέας χρονιάς
Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, με ανακοίνωσή της καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στην εξέταση των συστάσεων και των αναφορών του Γενικού Ελεγκτή, όπως αυτές καταγράφονται σε επιστολή που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Συνεχίζοντας σημειώνει:
«Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα των παραχωρήσεων/απαλλαγών που αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή, με τη θεσμοθέτηση όσων δίκαια, ορθά και δικαιολογημένα εφαρμόζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα εκεί και όπου διαφανεί ότι παραχωρούνται παράτυπα και χωρίς να έχουν οποιανδήποτε πρόσθετη αξία στη μαθησιακή διαδικασία.
Προτείνουμε τα κονδύλια που ενδεχομένως εξοικονομηθούν μέσα από αυτή την αξιολόγηση, να διατεθούν για την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών σε σοβαρά ζητήματα που έχουμε υποδείξει κατ’ επανάληψη ως Συνδικαλιστικό Κίνημα. Πιο συγκεκριμένα,αναφερόμαστε στην ανάγκη να ενισχυθούν έμπρακτα οι προσπάθειες για αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της παραβατικότητας. Επιπλέον, πιθανά διαθέσιμα κονδύλια να αξιοποιηθούν για την αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας και για την υποστήριξη της τεράστιας επένδυσης στις Νέες Τεχνολογίες.
Σημειώνουμε πως οι συστάσεις και οι υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή, γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτή η συγκυρία, δεν αφήνει πολλά χρονικά περιθώρια, γι’ αυτό θα πρέπει όσο το δυνατό πιο σύντομα να γίνουν χειρισμοί.
Ως Παράταξη, παραμένουμε στην διάθεση όλων των εμπλεκομένων για εποικοδομητική συνεργασία, σε μια προσπάθεια για ξεκαθάρισμα του σκηνικού. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση είναι να αφήνονται σκιές. Η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά θα πρέπει να γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και με την θετική συμβολή όλων των επηρεαζόμενων πλευρών».