ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Το Υπ. Παιδείας να διευκρινίσει σύντομα ζητήματα για τη στελέχωση των σχολείων


Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατανοεί απόλυτα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα, όμως, θεωρεί πως αποτελεί βασική προτεραιότητα η διαφύλαξη του δημόσιου σχολείου και η διατήρηση του οράματος για την Παιδεία.

«Προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτει «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεννόηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, θα πρέπει όσο το δυνατό πιο σύντομα, να διευκρινίσει ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση των σχολείων, για τη νέα σχολική χρονιά, αλλά και στο περιεχόμενο της Έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να προωθηθούν, μακριά πάντα από ψυχρές λογιστικές πράξεις, που είναι ανεφάρμοστες στην Παιδεία».

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, επαναλαμβάνει τη διαχρονική της θέση για εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο, προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της κοινωνίας.

 «Ταυτόχρονα, ως Παράταξη δηλώνουμε πως έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών που σήμερα εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση και να μην επιτρέψουμε τη θυματοποίηση του οποιουδήποτε.

Ως Παράταξη επιμένουμε στη θέση πως η εκπαίδευση είναι η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος από την οικονομική κρίση. Γι’ αυτό χρειάζεται σοβαρή μελέτη και αναζήτηση τρόπων που θα προστατεύουν το δημόσιο σχολείο και την Παιδεία στον τόπο μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











154