Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup


Οι νικητές της κατηγορίας Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2013-2014, που διοργάνωσε ο Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου, κατάφεραν να εξασφαλίσουν παγκόσμια διάκριση στο διαγωνισμό Imagine Cup 2014, που διοργανώνει η Microsoft για 12η συνεχή χρονιά.
Φέτος, το Imagine Cup πραγματοποιήθηκε στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη συμμετοχή 34 ομάδων από 34 χώρες.
Μέσω του διαγωνισμού Imagine Cup, η Microsoft, με σύνθημα "Dream it, Build it, Live it”, προωθεί νέες ιδέες και ενθαρρύνει φοιτητές να ξεπεράσουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχουν σήμερα και στο μέλλον.
Η νικήτρια ομάδα της Κύπρου, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με το όνομα "IJ Developers", παρουσίασε την καινοτόμα εφαρμογή LADYBAG, μια έξυπνη λύση που επιτρέπει στα νοικοκυριά να παρακολουθούν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κάθε συσκευής που λειτουργεί στο σπίτι τους, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και ειδικού κινητού λογισμικού. Το σύστημα εισηγείται, επίσης, μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας.
Η κυπριακή ομάδα εξασφάλισε το Facebook Creativity Award και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου, η διάκριση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι τα δημιουργικά μυαλά της Κύπρου δεν έχουν να ζηλέψουν κανένα.
Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής συγχαίρει την ομάδα "IJ Developers" και καλεί όλους όσοι μπορούν να καινοτομήσουν ψηφιακά να λάβουν μέρος στο 2ο Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας - Ψηφιακό Πρωτάθλημα 2014-2015, το οποίο θα αρχίσει με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164