Παγκύπριος Σύνδεσμος Nηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων:Η αδικία του ΝΣΔ Εκπαιδευτικών


Με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει:

Είμαστε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και επιθυμούμε μέσα από τις πιο κάτω λίγες γραμμές να θέσουμε και εμείς με την σειρά μας τον προβληματισμό σχετικά με το ΝΣΔΕ αλλά και την πρόταση Λεωνίδου.

Καταρχήν, το ΝΣΔΕ είναι ένα πυροτέχνημα που εξερράγη πρόωρα και το επιχείρημα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά εξετάσεις για ανύπαρκτες θέσεις ή τουλάχιστον για κατά πολύ πιο λίγες από αυτές που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Παιδείας πριν λίγο καιρό με κάθε επισημότητα. Ο ισχυρισμός μας αυτός είναι ρεαλιστικός εφόσον η πρόταση Λεωνίδου θα πλειοψηφίσει αν λάβουμε υπόψη ότι κατά 90% η πρόταση ειπώθηκε με διαφορετικά λόγια και από το ΑΚΕΛ αλλά και από αλλά πιο μικρά κόμματα. Η πρόταση Λεωνίδου έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει νόημα για εξετάσεις όσον αφορά τις συμβάσεις αλλά μόνο για τις μόνιμες θέσεις.

Είναι με λύπη μας που παρατηρούμε ότι στο περίφημο ΝΣΔΕ δεν λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία μας, παρόλο που αναγνωρίζεται από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας μιας και εργαζόμαστε σε ιδίου τύπου νηπιαγωγεία με τα δημόσια νηπιαγωγεία, σε αντίθεση με το ότι αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών που εργάζονται σε διάφορα Ιδιωτικά Σχολεία αλλά και σε συναδέλφους από την Ελλάδα με αμφιβόλου ποιότητας πιστοποιημένη προϋπηρεσία.

Σημειώνουμε ότι παρόλο που εμείς, οι νηπιαγωγοί κοινοτικών νηπιαγωγείων, πέραν της επιθεώρησης από το Υπουργείο Παιδείας από τον οικείο επιθεωρητή, όσον αφορά στην πρόσληψη πρέπει να περάσουμε από την επιτροπή προσλήψεων που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας στην οποία συμμετέχει ενεργά το ίδιο, μέσω των διευθυντών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Συνεπώς, εξασφαλίζεται το αδιάβλητο σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, δεν τυγχάνουμε αναγνώρισης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τα ζωτικής σημασίας πιο πάνω σημεία, πρόσληψης και επιθεώρησης, τα κοινοτικά νηπιαγωγεία ακολουθούν τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Η πλειοψηφία των κοινοτικών νηπιαγωγείων συστεγάζεταιι με τα δημόσια νηπιαγωγεία, άρα βρίσκονται υπό τη διοίκηση των διευθυντριών του εκάστοτε δημόσιου νηπιαγωγείου που ορίζει το Υπουργείο. Δε θα μπορούσε να παραληφθεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα κοινοτικά νηπιαγωγεία, τα οποία συλλειτουργούν με τα δημόσια, συμμετέχουν σε κάθε είδους δραστηριότητα και δράσης της σχολικής τους μονάδας όπως είναι προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Υπουργείου Παιδείας, στα κλιμάκια των διευθυντών, στις εορταστικές κι επετειακές εκδηλώσεις καθώς και σε κάθε άλλου είδους δραστηριότητα με την ανάληψη ευθυνών και καθηκόντων.

Σκοπός μας δεν είναι να αντιπαρατεθούμε με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Το ΝΣΔΕ δεν είναι δική τους ευθύνη, άλλωστε! Σκοπός είναι να προωθήσουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υπερψήφιση της πρότασης Λεωνίδου. Μόνο έτσι θα τεθεί ένας φραγμός στο

τερατούργημα που ακούει στο όνομα ΝΣΔΕ και θα μπορέσουμε και εμείς με κάποιο τρόπο να αναγνωριστούμε ότι επιτελούμε σημαντικό έργο στην εκπαίδευση εφόσον η κυβέρνηση μας ... δε θυμήθηκε καν ότι υπάρχουμε!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










668