Παιδιά Δημοτικών Σχολείων στη Βουλή για την κλιματική αλλαγή


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης για την «Ώρα της Γης», η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος φιλοξένησαν σήμερα στα έδρανα της Βουλής ομάδα παιδιών από πέντε Δημοτικά σχολεία.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν οι έντιμοι Υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, τονίζοντας με την παρουσία τους τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη ιδιαίτερα στο θέμα της λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι κλιματικές αλλαγές διασυνδέονται με το σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων, το κάθε σχολείο ανέλυσε τις δικές του διαπιστώσεις αναφορικά με το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών σε σχέση με το πρόβλημα της Αειφόρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδευτικής του πολιτικής και, ακολούθως, υπέβαλε τα ερωτήματα του τα οποία απαντήθηκαν από τους Υπουργούς, τους Βουλευτές και την Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά έθεσαν καίρια ερωτήματα για τη διαχείριση των αποβλήτων, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη χρήση του ποδηλάτου, την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, την ηχορύπανση, την ποιότητα του αέρα κ.α.

Το υλικό που παρουσίασαν τα σχολεία, απορρέει από την εργασία των μαθητών/τριών που γίνεται στις σχολικές μονάδες, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Αειφόρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδευτικής τους πολιτικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213