Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη ζητούν Προοδευτική Καθηγητών και Νέα Πνοή


Κοινή ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών και της Νέας Πνοής αναφέρει ότι «η δημοσιοποίηση της συμφωνίας Αναστασιάδη – Eurogroup της περασμένης Παρασκευής για κούρεμα όλων των καταθέσεων, ιδιωτικοποιήσεων, κ.α. αποτελεί οδυνηρή εξέλιξη και ότι χειρότερο για την Κύπρο και το λαό της. και προσθέτει

«Μια συμφωνία που έφερε μαζί της συνέπειες σοβαρότατες και για την Κύπρο αλλά και ολόκληρο τον Πλανήτη.  Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες και αλυσιδωτές.

Η μεγαλύτερη συνέπεια θα είναι η καταστροφή του χρηματοοικονομικού συστήματος και η κατάργηση του κυπριακού οικονομικού μοντέλου που θα διογκώσουν την ύφεση στην οικονομία και θα εκτοξεύσουν την ανεργία στον τόπο μας.  Μέσω αυτής της συμφωνίας θα επιχειρηθεί να ασκηθεί οικονομικός και πολιτικός έλεγχος στην Κύπρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι εταίροι της Κύπρου στην ΕΕ δεν επιχειρούν να βοηθήσουν την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.  Αντίθετα, χρησιμοποιούν την κρίση ως αφορμή για να πλήξουν την κυριαρχία μας και να μας επιβληθούν πολιτικά.  Στο φόντο όλης αυτής της υπόθεσης βρίσκεται το κυπριακό φυσικό αέριο.  Είναι εξόφθαλμο πλέον πως οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων στα πλαίσια της Τρόικας δεν θα καρποφορήσει.  Αντίθετα θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο μαρτυρικών συνεπειών.

Ήδη ο κλάδος μας έχει συνεισφέρει όσο κανείς άλλος για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.  Είμαστε πια πεπεισμένοι πως δεν υπάρχουν περιθώρια και γι αυτό θα πρέπει η κυβέρνησή μας να επεξεργαστεί προτάσεις οικονομικού χαρακτήρα που μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την Τρόικα και εντός της ευρωζώνης.

Ήδη ο λαός μας, διαμέσου του κοινοβουλίου του απάντησε με ένα περήφανο ΟΧΙ καταρρίπτοντας τα ψευδοδιλήμματα του τύπου, ή ψηφίζετε τη συμφωνία ή θα χρεοκοπήσετε.  Εμείς απαντούμε: θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα μέχρι τη δικαίωση.

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι η εμμονή στις μνημονιακές επιλογές και στην Τρόϊκα είναι άκρως καταστροφικές, που εκτός από την οικονομική υποδούλωση του λαού μας θέτη σε αμφισβήτηση της κρατικής μας κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Γι’ αυτό ως ΟΕΛΜΕΚ ζητούν την πλήρη απαγκίστρωση από την πολιτική του μνημονίου η οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να μας βγάλει από το αδιέξοδο αλλά θα δημιουργήσει περαιτέρω σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους και το λαό μας.

  • Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να ακυρώσουν την τελευταία απόφαση της Βουλής για απόρριψη του κουρέματος, επαναφέροντας το ίδιο νομοσχέδιο με μικρές διαφοροποιήσεις, επιμένοντας σε λύση μόνο μέσα από την Τρόικα.

Γι’ αυτό προτείνουμε τα πιο κάτω:

  • Σύγκληση άμεσα Πανσυνδικαλιστικής Σύσκεψης για εξέταση της όλης κατάστασης και από κοινού αντιμετώπισης και λήψης μέτρων.
  • Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλες τις οργανωμένες αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών (Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής) έξω από τη Βουλή σε χρόνο που θα συμφωνηθεί και με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.
  • Ανάρτηση πανό σε όλα τα σχολεία όπου να καταδικάζεται η συμφωνία Κυβέρνησης – Eurogroup».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213