Παρουσίαση Βιβλίου:«Introduction to the History of Cyprus»


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Introduction to the History of Cyprus» την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 και ώρα 7:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο της CYTA (Κεντρικά Γραφεία – Δασούπολη).  Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ακαδημαϊκός Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής Προγραμμάτων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, της Εθνικής Χαρτοθήκης, του «Commission of History of International Relations», καθώς και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ‘Κλειώ’.  Συμμετέχει επίσης στο ευρωπαϊκό θεματικό δίκτυο ιστορίας Clioh/Cliohnet.  Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 υπηρετεί ως επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το βιβλίο «Introduction to the History of Cyprus» εκδόθηκε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών.  Το υλικό του βιβλίου ετοιμάστηκε για τους σκοπούς της Θεματικής Ενότητας «Introduction to the History of Cyprus», η οποία προσφέρθηκε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου την περυσινή Ακαδημαϊκή Χρονιά στους απόδημους Κύπριους.

Στους συγγραφείς του βιβλίου συγκαταλέγονται Ακαδημαϊκοί από Κύπρο και Ελλάδα εγνωσμένου κύρους.  Επιμελητές της εκδόσεως είναι ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπλ. Καθηγητής Γιώργος Καζαμίας, ο Επίκ. Καθηγητής Αντώνης Πετρίδης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο Εμμανουήλ Κούμας, συνεργάτης στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186