Παρουσίαση ποιητικού βιβλίου και απονομή τιμητικού τίτλου στον Παντελή Κακολή


ΑΘΗΝΑ (ΚΥΠΕ)-  Το ποιητικό βιβλίο του Παντελή Κακολή «Η καρκιά τον νουν ν’ ακούει», παρουσιάστηκε την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, με τον ποιητή να λαμβάνει παράλληλα τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Ακαδημαϊκού Καθηγητή της Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, που εδρεύει στο Palm Beach της Φλόριδας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Καθηγητής Ιστορίας, Ακαδημαϊκός και εκ των επιμελητών της έκδοσης δρ Τόνις Breidel Χατζηδημητρίου, ο οποίος επέδωσε τον τιμητικό τίτλο, είπε ότι «η ποιητική συλλογή χαρακτηρίζεται από βαθιά αισθήματα πνευματικής διαύγειας και μιας φωνής ενός έμπειρου και ώριμου σοφού άντρα που καλεί για την προστασία της ανθρώπινης υπόστασης».
Ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Βοσκός ανέφερε ότι η θεματολογία των ποιημάτων μαρτυρεί ευρύτατες εμπειρίες και γνώσεις, αληθινό πατριωτισμό και πολιτικό λόγο ισόρροπο.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος εξήρε την πολιτιστική και πολιτισμική προσφορά του Παντελή Κακολή και υπογράμμισε ότι το πολυσχιδές έργο του «απηχεί τον κυπριακό ελληνισμό όχι μόνο στην μικρή μας πατρίδα αλλά ευρύτερα και στο εξωτερικό, όπου δείχνει και αποδεικνύει ποιες είναι οι ρίζες μας».
«Εμείς που ασχολούμαστε με τον γραπτό λόγο οφείλουμε να αφήσουμε έργα που μαρτυρούν πνευματική ωριμότητα και στιχουργική δύναμη, που να βοηθά τον μελετητή να φωτογραφήσει με τη φαντασία του την κοινωνική δομή της εποχής μας» είπε ο Παντελής Κοκολής στην αντιφώνησή του και διάβασε ποιήματα από το βιβλίο του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173