Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Παντελή Βουτουρή στο Σπίτι της Κύπρου


ΑΘΗΝΑ (ΚΥΠΕ)- Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου, στο Σπίτι της Κύπρου, παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Παντελή Βουτουρή, με τίτλο «Ιδέες της σκληρότητας και της καλοσύνης: Εθνικισμός, σοσιαλισμός, ρατσισμός (1897-1922)», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκου Κενεβέζου, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κοινό και τους ομιλητές καλωσόρισε στο Σπίτι της Κύπρου η Μορφωτική Σύμβουλος Δρ. Νάντια Στυλιανού, και εν συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η ποιήτρια, δοκιμιογράφος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Τασούλα Καραγεωργίου.
Για το βιβλίο μίλησαν ο ποιητής, κριτικός, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, Κώστας Κουτσουρέλης, η Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστίνα Ντουνιά, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρίνος Πουργούρης.
Εστιάζοντας στην περίοδο 1987-1922, το βιβλίο εντάσσεται στο σχετικά ανεξερεύνητο, για την ελληνική βιβλιογραφία, πεδίο της ιστορίας των ιδεών και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι σημαντικότερες ιδεολογίες της εποχής, ο εθνικισμός, ο σοσιαλισμός και ο ρατσισμός, εισήχθησαν στο πεδίο της ελληνικής ιστορίας, σε μια ιστορική στιγμή μεγάλων ιδεολογικών αναμετρήσεων.
Μετά τις εισηγήσεις των ομιλών ακολούθησε αντιφώνηση από τον συγγραφέα και συζήτηση με το κοινό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










565