ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ: Διάλογος και συναίνεση για τον εκσυγχρονισμό των καταλόγων διορισίμων


Η ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ με ευκαιρία την κατάθεση της πρότασης της νέας Κυβέρνησης για το θέμα του καταλόγου Διορισίμων, με ανακοίνωση της «εκφράζει για μια ακόμη φορά την ετοιμότητα της για διάλογο, με στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καταλόγων. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει ότι θα δώσει τη μάχη για την κατοχύρωση των υπηρετούντων συναδέλφων, ιδιαίτερα όσων συμπλήρωσαν σημαντικό αριθμό ετών υπηρεσίας, εξυπηρετώντας την εκπαίδευση». Και προσθέτει:

«Η ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ σαν πρώτη εκτίμηση για την πρόταση, σημειώνει τα ακόλουθα. Αποτελεί οπισθοδρόμηση το γεγονός ότι η πρόταση αγνοεί, όλους όσοι υπηρετούν την εκπαίδευση και δεν έχουν μόνιμη θέση και όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την Προυπηρεσιακή κατάρτιση. Επίσης, θεωρεί ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός στη συνεδρία του Συμβουλίου Εκπαίδευσης για το θέμα του ποιος θα δίνει το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής κατάρτισης, κλείνει το δρόμο για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ανοίγει τη Λεωφόρο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, σε μια εποχή που η ανεργία των νέων έχει φτάσει σε αριθμούς ρεκόρ.

Πέρα από τα πιο πάνω, τα οποία η οργάνωση μας θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά, υπάρχουν πολλά επί μέρους θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατό να πριμοδοτείται στα κριτήρια κατάταξης των Υποψηφίων για διορισμό το μάστερ (σε μη σχετικό θέμα με το πρώτο πτυχίο) με δέκα μονάδες και το δεύτερο πτυχίο (σχετικό ή μη) με μόνο δύο μονάδες.

Η ΠΑΣΚ θα προωθήσει μέσω της ΟΛΤΕΚ τις θέσεις της και ελπίζει να υπάρξει χρόνος και διάθεση για διάλογο, ώστε το νέο σύστημα να είναι σωστό, δίκαιο, λειτουργικό και αξιοκρατικό. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που μπήκαν στην πρόταση του Υπουργείου (θυμίζουν λίγο σχέδιο Ανάν), δεν μπορούν να λειτουργήσουν και είναι σίγουρο ότι αν κάποιοι επιμένουν μέσα σε είκοσι μέρες να λύσουν ένα πολύπλοκο και διαχρονικό πρόβλημα, τότε δεν μπορεί να έχουν στόχο, ούτε τον εκσυγχρονισμό, ούτε τη συναίνεση.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, συμβασιούχους και έκτακτους να σταθούν δίπλα στις οργανώσεις τους, με στόχο την καλύτερη δυνατή λύση, χωρίς τη θυματοποίηση, κανενός. Ούτε της νέας γενιάς, αλλά ούτε και των ανθρώπων που υπηρετούν για χρόνια τη Δημόσια εκπαίδευση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










196