Περδίκης: Με τις καλύτερες εντυπώσεις η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας


*Φαίνεται ότι υπάρχει πραγματική διάθεση για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας

*Χαμπιαούρης: Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Τη διαβεβαίωση ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για να μπορέσουν να αναβαθμίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, έδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε το πρωί, στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με αντιπροσωπεία του Κινήματος.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε μία ώρα, είπε ότι είχαν την ευκαιρία σήμερα να συναντήσουν το νέο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, «με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Όπως είπε, φαίνεται ότι υπάρχει πραγματική διάθεση για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας.
«Η παιδεία για μας και ο πολιτισμός είναι η πραγματική βάση μιας υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της πατρίδας και του λαού μας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι υπάρχουν τρέχοντα και καίρια ζητήματα που αφορούν την παιδεία που δημιουργούν και εντάσεις .
«Εμείς θεωρούμε ότι ιδιαίτερα τα θέματα παιδείας και πολιτισμού πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας γιατί αποτελούν εθνική υπόθεση σε μια βιώσιμη βάση, δηλαδή αειφορική, όχι μόνο δηλαδή για το σήμερα αλλά και για το μέλλον. Εμείς έχουμε προσφέρει την υποστήριξη μας στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού», πρόσθεσε.
Ανέφερε, επίσης, ότι θα παρακολουθούν με στοργική αγάπη και συνεργασία, αλλά και κριτική το έργο του νέου Υπουργού και των συνεργατών του.
«Όπου χρειάζεται θα επεμβαίνουμε ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, με το γνωστό δεικτικό τρόπο μας και ελπίζουμε να ακούει τις απόψεις μας ο Υπουργός, να εισακούει τις εισηγήσεις μας, να τις συζητά και γενικώς προσδοκούμε σε μια παραγωγική συνεργασία. Χαριτολογώντας, θα έλεγα επειδή χτες είπατε ότι δεν έχει χρώμα η παιδεία, εγώ θα έλεγα ότι το χρώμα της παιδείας είναι το πράσινο γιατί είναι το χρώμα της ελπίδας. Άρα, είστε το Υπουργείο της Ελπίδας, το Υπουργείο της Παιδείας και του Πολιτισμού», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, στις δηλώσεις του είπε ότι ήταν μια παραγωγικότατη συζήτηση σε ένα φιλικότατο και εγκάρδιο κλίμα.
«Νοιώθω ότι έχω ανθρώπους που θα στηρίξουν την προσπάθεια μας, όπως έχει προαναφέρει ο κ. Πρόεδρος, σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, πάντα έχοντας κατά νου το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Θα εισακούμε τις εισηγήσεις σας. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Είμαστε ανοικτοί στην εποικοδομητική σας κριτική, διότι ξέρουμε ότι γνοιάζεστε και πάντοτε κάνετε τις εποικοδομητικές σας παρεμβάσεις εκεί και όπου πρέπει. Να είστε σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










266