Περί συζητήσεων και κινητοποιήσεων ο λόγος. Φοιτητικό Πακέτο και Χορηγία


ΤΟΥ ΣΕΒΗΡΟΥ ΚΟΥΛΑ*

Επειδή προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι δεν είμαστε ελέφαντες θέλω να πω τα εξής. Άκουσα προσεκτικά τον Υπουργό Παιδείας σήμερα στο μεσημβρινό του ΡΙΚ όπως επίσης και τον εκπρόσωπο του στο φοιτητικό κίνημα της ΦΠΚ Πρωτοπορία.

Διάλογος: Ωραίος, σωστός και επιβεβλημένος. Διάλογο κάνω όταν θέλω να ΣΥΝαποφασίσω για μια συγκεκριμένη πολιτική. Στην προκειμένη, για το τι είναι καλύτερο να κάνω με την φοιτητική χορηγία. Το να αποφασίζω την φιλοσοφία μόνος μου (πλήρης κατάργηση του πακέτου, μείωση των κριτηρίων για την χορηγία) και μετά να λέω έλα να συζητήσουμε στα μέτρα μου δεν είναι διάλογος. Πολιτικά είναι τακτική εγκλωβισμού και ηθικά είναι παζάρεμα για το πόσα θα χάσεις. Αποφάσισε λοιπόν από που θέλεις να χάσεις και έλα στο γραφείο μου να μου πεις.

Στόχευση: Σύμφωνοι όλοι, η κοινωνική πολιτική του κράτους να είναι στοχευμένη. Το φοιτητικό πακέτο ήταν το πιο στοχευμένο μέτρο κρατικής φοιτητικής μέριμνας αφού ενίσχυε, με συγκεκριμένο ποσά - συγκεκριμένα έξοδα, των φοιτητών τα οποία αποδείκνυαν με αποδείξεις. Έξοδα όπως Η/Υ , ενοίκια αφού σπούδαζαν σε άλλη πόλη από αυτήν που προέρχονταν κ.α. Επίσης ήταν βασισμένο σε κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια στηρίζοντας οικογένειες άπορες, μονογονεϊκές, φοιτητές ορφανούς, πολύτεκνους κ.α. Άρα, στόχευση είπαμε. Έχω ένα πάρα πολύ στοχευμένο πακέτο! Και θέλω στόχευση. Και το καταργώ! Γιατί;!

Να βγάλουμε και κανένα συμπέρασμα οι φοιτητές, σπουδασμένοι άνθρωποι είμαστε

Το Υπουργείο διαθέτει «αντανακλαστικά και την ευαισθησία... για να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των φοιτητών μας..». (Υπ. Παιδείας, εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ 24/1/15, σελ. 33). Μάλιστα, εάν λέω εάν, η Προοδευτική  Κ.Φ. δεν αντιδρούσε έντονα με το που μάθαμε (από τα ΜΜΕ) το τι προτίθεται να κάνει το Υπ. Παιδείας, θα προχωρούσε κανονικά ή όχι, η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην βουλή; Μάλλον ναι. Την ώρα της σύνταξης του νομοσχεδίου τα τα αντανακλαστικά ήταν διακοπές με την ευαισθησία; Μάλλον όχι. Άρα προσοχή στα ωραία και μεγάλα λόγια.

Να βγάλουμε και κανένα συμπέρασμα οι φοιτητές, σπουδασμένοι άνθρωποι είμαστε (2)

Για όλους τους συμφοιτητές της λογικής «τίποτε εν αλλάσει..» και «ε τζαι να ¨φωνάξουμε¨ ποιος ακούει».. Για να το πήρε πίσω το νομοσχέδιο ο Υπουργός μάλλον όταν φωνάζεις ακούγεσαι. Ετέλειωσε κάτι; ΌΧΙ φυσικά. Θα έρθει άλλο και μπορεί και χειρότερο! Τότε τι κάνουμε; Μάλλον επιλέγουμε να ¨φωνάζουμε¨ όπως πρέπει, την ώρα που πρέπει και μαθαίνουμε να καταλαβαίνουμε όταν υπάρχει υποκρισία στον αέρα

Υ.Γ. : Ραντεβού την Τρίτη, έξω από το Υπ. Παιδείας. Η ώρα 1500

*Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169