Περήφανο το Παν. Κύπρου για το χρυσό της φοιτήτριας- αθλήτριας Νεκταρίας Παναγή


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην 23χρονη Κύπρια αθλήτρια Νεκταρία Παναγή, τεταρτοετή φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου,  για τη μεγάλη επιτυχία της να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα της Τουρκίας.

Σε γραπτή δήλωση του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγχαίρει την τεταρτοετή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου, Νεκταρία Παναγή για την αξιέπαινη συνεισφορά της στην καταξίωση του κυπριακού αθλητισμού. «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πολύ υπερήφανο για την τεράστια επιτυχία της αθλήτριας και φοιτήτριας Νεκταρίας Παναγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι προφανές ότι έχουμε δύο διαφορετικές πατρίδες. Από τη μία η Κύπρος της μεμψιμοιρίας, της αδιαφάνειας, του λαϊκισμού και της μετριότητας και από την άλλη, η άλλη Κύπρος. Αυτή των νέων παιδιών, των ταλέντων, των υψηλών στόχων και των οραματισμών για το αύριο. Είναι προφανές ότι η Νεκταρία ανήκει στη δεύτερη Κύπρο. Μαζί της και το Πανεπιστήμιο της, διότι ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το κάνουμε για να ανοίξουμε ένα διαφορετικό μέλλον για τον τόπο μας», τόνισε ο Πρύτανης.  

Η 23χρονη Κύπρια αθλήτρια Νεκταρία Παναγή έφερε το δεύτερο χρυσό στη χώρα μας και το έκτο συνολικά μετάλλιο. Η Νεκταρία έσπασε τρείς φορές τη φετινή της επίδοση, κυριάρχησε στον αγώνα και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, με άλμα στα 6.51μ.

Μόλις ολοκλήρωσε την  6η της  προσπάθεια, η Νεκταρία ζήτησε και πήρε την κυπριακή σημαία από την ομάδα στην  κερκίδα, την  τύλιξε πάνω της και έκανε το γύρο του θριάμβου, μπροστά από τους λιγοστούς Τούρκους θεατές που είχαν μείνει να δουν το τελευταίο αγώνισμα της ημέρας στο στάδιο.

Κάνοντας το γύρο του θριάμβου, η Νεκταρία ξέσπασε σε  κλάματα χαράς για την τεράστια επιτυχία της.

Για δεύτερη φορά η κυπριακή σημαία κυμάτισε στον ψηλότερο ιστό και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος στη Μερσίνα της Τουρκίας για χάρη της Νεκταρίας Παναγή, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον Κυπριακό Ελληνισμό.

«Είναι μεγάλη τιμὴ που κέρδισα, και το ήθελα δύο φορές επειδή είναι στην Τουρκία οι αγώνες.

Πίστευα ότι αν όλα πάνε καλά, θα ήμουν στα μετάλλια. Και βγήκε», ήταν τα πρώτα λόγια της νεαρής Νεκταρίας, μετά την επιτυχία της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150