Πες μου κι άλλο παραμύθι…. ν’ αποκοιμηθώ!


ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ*

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που τα στελέχη της Πρωτοπορίας αρθρογραφούσαν συνεχώς υποδεικνύοντας μας να στηρίξουμε Νίκο Αναστασιάδη, τον πλέον «αξιόπιστο ηγέτη». Λίγους μήνες μετά ερωτώ λοιπόν! Που είναι η άνοιξη που υποσχέθηκε ο ηγέτης;

Ας κάνουμε μια αναδρομή στο κοντινό παρελθόν, στο δικό τους παραμύθι.

17.01.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι: «(...) η δοκιμασμένη ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού που πρεσβεύει και η εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της νεολαίας, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία μπορούν να εγγυηθούν στην γενιά μας ένα καλύτερο αύριο..» 

Η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο για τη γενιά μας βρίσκεται μήπως στην αποτυχημένη διαπραγμάτευση και συμφωνία της 15ης και 25ης Μαρτίου, για οικονομική βοήθεια στην Κύπρο, η οποία αποτέλεσε πισώπλατα μαχαιριά για τη νεολαία του τόπου μας; Ο τόπος μας υποφέρει, η ανεργία άρχισε να «θερίζει στη νέα γενιά» και εσύ Πρωτοπορία μιλούσες για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα Πρωτοπορία για ποιο μέλλον μιλάς;

18.01.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι : « ..δεν είναι άλλος από το Νίκο Αναστασιάδη, πρεσβευτή μιας κρυστάλλινης και πρωτοπόρας ιδεολογίας, του φιλελευθερισμού, με βάση του τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες..»

Πρωτοπορία, δεν είναι οι αποφάσεις και οι επιβουλές της Ε.Ε που γονάτισαν το λαό μας; Δεν είναι αυτή η κρυστάλλινη και πρωτοπόρα ιδεολογία που τσάκισαν τα όνειρα της νέας γενιάς;

Δεν είναι παραμύθι και διάβασε την  αλήθεια! Αυτές οι «δήθεν» ευρωπαϊκές αξίες της Α. Μέρκελ, της Λανγκαρτ και του Σόιμπλε είναι που μας έστρεψαν «το πιστόλι στον κρόταφο». Τώρα Πρωτοπορία για ποια Ευρώπη μιλάς;

20.01.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι: «…στηρίζουμε το Νίκο Αναστασιάδη για ένα άλλο βασικό λόγο που είναι η κατάργηση όλων των ατελειών και προνομίων των κυβερνητικών και άλλων θεσμικών αξιωματούχων…»

Για ποια ακριβώς κατάργηση των προνομιών των κυβερνητικών μιλάμε; Μήπως για τη ΔΗΣΥκρατία στην αστυνομία; Μήπως για τις αιφνιδιαστικές μεταθέσεις αστυνομικών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο ενόψην του εορταστικού τριημέρου, με παντελώς αναξιοκρατικά και κομματικά κριτήρια; Ή μήπως μιλάμε για την πρόσληψη προσωπικών δημοσιογράφων; Όντως τα πεπραγμένα δείχνουν το βασικό λόγο στήριξης του Νίκου Αναστασιάδη! Τώρα Πρωτοπορία για ποια κατάργηση ατελειών μιλάς;

23.01.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι: «(..) είναι ο μόνος υποψήφιος που είναι ικανός να διαπραγματευτεί το μνημόνιο..»

Και σίγουρα δε θα υπήρχε καλύτερος διαπραγματευτής του μνημονίου ο όποιος θα ξεπουλούσε τη προοπτική της πατρίδα μας στους δανειστές μας, μέσα σε λίγες μέρες. Προφανώς μιλούσες εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Παραδεχόμαστε, κάποιοι δεν ξέραμε ότι το παραμύθι που έλεγες εξέφραζε ξένους και όχι τον κυπριακό λαό.

Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και ενέδωσε σε όλα. Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και αυξήθηκε η ανεργία. Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και «κουρεύτηκαν» οι καταθέσεις. Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα. Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και αυξήθηκαν οι μαθητές στις τάξεις των σχολείων. Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και συγχωνεύθηκαν σχολεία. Διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο και έγινε λόγος για δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Ναι, η κρίση ήθελε τον ηγέτης της! Ένα ηγέτη με πρώτιστο στόχο να διασφαλίσει την αξιοπιστία του λαού και όχι να τη σκοτώσει. Τώρα Πρωτοπορία για ποιο ηγέτη μιλάς;

12.02.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι:«...την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω», είναι άμεσα συνυφασμένα με την ταυτότητα του Πρωτοπόρου, που μπορεί σήμερα να συσχετίσει τη νίκη της πατρίδας μας στις 17 του Φεβρουαρίου, τη νίκη του Νίκου Αναστασιάδη..»

Τώρα Πρωτοπορία για ποια πατρίδα μιλάς που παρέδωσες την κυριαρχία της  για δεύτερη φορά σε τρίτους- αυτή τη φορά στους Δανειστές; Θυμίζω ότι το ’74  παρέδωσες μέρος της κυριαρχίας και εδάφη με το προδοτικό πραξικόπημα της Γριβικής ΕΟΚΑ Β΄ που τιμάς και στεγάζεις στελέχη της.

Εισηγούμαι και δεν είναι παραμύθι, η ταυτότητα ενός Πρωτοπόρου μπορεί να είναι συνυφασμένη με το « τη πατρίδα δυό φορές, μέχρι σήμερα, ελάττω παραδώσω»

12.02.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι: «Δε θέλω μεγάλα λόγια. Θέλω πράξεις, υλοποιήσιμες προτάσεις, έργα που θα επανεκκινήσουν την οικονομία, νομοσχέδια που θα φέρουν και πάλι την ανάπτυξη. Όλα αυτά βρίσκονται μόνο στην ατζέντα του Ν. Αναστασιάδη»

Μήπως στην ατζέντα του Νίκου Αναστασιάδη τελικά βρισκόταν το κούρεμα των καταθέσεων; Μήπως τελικά βρισκόταν η αποκοπή των επιδομάτων; Μήπως η μείωση των κονδυλιών για το κρατικό φοιτητικό πακέτο; Μήπως  βρισκόταν το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών και το κλείσιμο του ΙΔΑΒΕΠ; Μήπως η κατάργηση της αυτονομίας των Πανεπιστημίων ; Ή μήπως  βρισκόταν και η πρόταση για αναστολή της Ιατρικής Σχολής; Τώρα Πρωτοπορία για ποιες προτάσεις  μιλάς;

13.02.2013: Εσύ Πρωτοπορία έλεγες ότι:  «Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως γνήσιοι Πρωτοπόροι θα σταθούμε δίπλα στην Κυβέρνηση, αλλά και μπροστά από αυτή, όπως μια φιλελεύθερη και ενσυνείδητη νεολαία πρέπει να πράττει.» 

Σήμερα ένας γνήσιος Πρωτοπόρος δηλώνει απών όταν η Βουλή ψήφιζε το μνημόνιο! Σήμερα ένας γνήσιος Πρωτοπόρος δηλώνει απών όταν το Eurogroup και η Κυβέρνηση κούρευαν τις καταθέσεις.! Σήμερα ένας γνήσιος Πρωτοπόρος δηλώνει απών όταν η Βουλή συζητούσε τη κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ.! Σήμερα ένας γνήσιος Πρωτοπόρος δηλώνει απών από τη διαμαρτυρία για κλείσιμο της ΕΡΤ.! Τελικά Πρωτοπορία για ποια ενσυνείδητη νεολαία μιλάς; Προφανώς δεν αναφερόσουν στον εαυτό σου!

Τελικά Πρωτοπορία ΜΟΝΟ παραμύθια έλεγες…

*Φοιτήτρια ΕΠΑ/ΠΑΝΚΥΠ, Οργανωτικός Γραμματέας Προοδευτικής Πανεπιστημίου Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121