Πιο κοντά σε συμφωνία με το ΥΠΠ η ΟΛΤΕΚ για το νέο σύστημα διορισμών


Πιο κοντά σε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας για το προτεινόμενο σύστημα διορισμών,  σε σύγκριση με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκεται η ΟΛΤΕΚ.

Αυτό διαφάνηκε μετά τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή και της Οργάνωσης των Καθηγητών της Μέσης Τεχνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, ο υπουργός Παιδείας έδωσε στην ΟΛΤΕΚ 100 περίπου μόνιμες θέσεις. Σύμφωνα με την ΟΛΤΕΚ, οι 65 από αυτές είναι κενές στον προϋπολογισμό ενώ άλλες 19 θα προέλθουν από αφυπηρετήσεις τα επόμενα δύο χρόνια.

Ως αριθμό η ΟΛΤΕΚ δεν έχει πρόβλημα να το δεχτεί. Εκεί που υπάρχουν δυσκολίες είναι το πώς θα μείνουν εκπαιδευτικοί με υπηρεσία μέχρι και δέκα χρόνια χωρίς μονιμοποίηση.

Από τους 100 περίπου επηρεαζόμενους καθηγητές 31 συμβασιούχοι και οι 40 έκτακτοι αναμένεται να τακτοποιηθούν με την προϋπηρεσιακή.

Υπάρχουν όμως άλλοι 29 καθηγητές με υπηρεσία 3-13 χρόνων, οι οποίοι δεν είναι σίγουρο ότι θα καλυφθούν όταν γίνει η κλήση για προϋπηρεσιακή, επειδή μεταξύ τους παρεμβάλλεται άλλος ένας σημαντικός αριθμός αδιόριστων, οι οποίοι δεν υπηρετούν σήμερα στην εκπαίδευση. Αυτό είναι το μέχρι στιγμής μεγάλο εμπόδιο. Δηλαδή πως θα μπορέσουν να μονιμοποιηθούν αυτοί οι 30. Αποφασίστηκε όπως συσταθεί ειδική Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με τον τρόπο κατοχύρωσης των πιο πάνω εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι σε ένα άλλο αριθμό καθηγητών που διορίστηκαν πέρσι και φέτος ο αγώνας της ΟΛΤΕΚ θα περιοριστεί στην καλύτερη μοριοδότηση ώστε να έχουν προβάδισμα στο νέο σύστημα .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










172