ΠΟΕΔ: Με παγοποίηση προαγωγών πολλά σχολεία θα παραμένουν ακέφαλα, ενώ άλλα θα δυσλειτουργούν


Η ΠΟΕΔ, με ανακοίνωση της πληροφορεί τα μέλη της ότι είναι ενήμερη για την Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, με σκοπό την απαγόρευση της πλήρωσης οποιωνδήποτε κενών θέσεων στο Δημόσιο Τομέα, περιλαμβανομένης και της Εκπαίδευσης.
Όπως  αναφέρει,  η Γραμματεία της Οργάνωσης προέβη, ήδη, στα κατάλληλα διαβήματα προς όπου δει, με στόχο την αποφυγή της καταστροφικής, για την κανονική στελέχωση της Εκπαίδευσης και την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αυτής ρύθμισης.
Η Οργάνωση καταλήγει, θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο ζήτημα και θα επανέλθει σύντομα, για να σας ενημερώσει για τις όποιες εξελίξεις.

Στο μεταξύ η ΠΟΕΔ με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων προειδοποιεί ότι η εφαρμογή της πρότασης θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή στελέχωση και λειτουργία των σχολείων:

Αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΔ:      

«Αναφερόμενοι στο πιο πάνω θέμα, υποβάλλουμε ότι η Πρόταση Νόμου με τον ίδιο τίτλο, που κατατέθηκε στη Βουλή εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι δυνατό να προκαλέσει πλείστες όσες επιπτώσεις στη στελέχωση της Εκπαίδευσης και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Είναι φανερό πως, με την αναστολή της πλήρωσης των θέσεων, σ’ ό,τι αφορά τουλάχιστο το χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν εξυπηρετούνται παρά μόνο σκοπιμότητες που σχετίζονται, πιθανό, με παρεξηγημένη αντίληψη της δημόσιας κοινής γνώμης, ενώ δεν επιτυγχάνεται οποιοδήποτε ουσιαστικό όφελος για τα δημόσια οικονομικά, τα οποία επιβαρύνονται μόνο με τη μια προσαύξηση που, ως την ώρα παραχωρείται με την προαγωγή. Στην περίπτωση των θέσεων πρώτου διορισμού, καμιά επιβάρυνση δεν προκύπτει, αφού οι υποψήφιοι απασχολούνται ήδη με τους ίδιους όρους υπηρεσίας, πλην εκείνων που σχετίζονται με τις άδειες για προσωπικούς / οικογενειακούς λόγους, ως επισυμβάσει.

Αντίθετα, τα σχολεία μας και η Εκπαίδευση, γενικότερα, επιδέχονται ισχυρούς τους αρνητικούς επηρεασμούς από την τέτοια απόφαση, αφού πολλά από αυτά, και ιδιαίτερα στην Προδημοτική Εκπαίδευση, θα παραμένουν ακέφαλα, ενώ πλείστα όσα άλλα θα δυσλειτουργούν διοικητικά.

Αναμέναμε ότι, μέσα από τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν κι εφαρμόστηκαν, ως σήμερα, στα πλαίσια των μνημονιακών μέτρων και των άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν από το Επίσημο Κράτος, όλα όσα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αναγκαίες περικοπές από τα ωφελήματα των κρατικών υπαλλήλων είχαν καλυφθεί. Τώρα, αν πρέπει να προάγεται κάποιος χωρίς να παίρνει την ελάχιστη, έστω, προσαύξηση που παραχωρείται με την προαγωγή του και η οποία αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση του κόστους υποχρεωτικής διακίνησής του, για το λόγο αυτό, εκτός επαρχίας για δυο τουλάχιστο χρόνια, ας γίνει κι αυτό. Το να αφεθούν, όμως, τα σχολεία μας χωρίς επαρκή διοίκηση, σ’ ανταπόκριση παρεξηγημένης ερμηνείας μηνυμάτων που μπορεί να προέρχονται οποθενδήποτε, αναμφίβολα αποτελεί πλάνη περί τα πράγματα και θα αποδειχτεί ζημιογόνο, σε μεγαλύτερο, πιθανό, βαθμό απ’ ό,τι όλα τα άλλα δυσμενή συνεπακόλουθα της οικονομικής κρίσης.

Σας καλούμε, γι’ αυτό, να αναλογιστείτε τη ζημιά που θα μπορούσε, τελικά, να συνεπάγεται η ψήφιση της συγκεκριμένης Πρότασης Νόμου, σ’ ό,τι αφορά, τουλάχιστο, τη Δημόσια Εκπαίδευση, και να ενεργήσετε ώστε αυτή να αποφευχθεί, για το καλό των σχολείων μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177