Ποιητική συλλογή: Ανδρέα Χατζηχαμπή «ΟΝΕΙΡΑ ΑΜΕΝΗΝΑ»


Εκδόθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης, η νέα ποιητική συλλογή του ποιητή Ανδρέα Χατζηχαμπή με τίτλο ΟΝΕΙΡΑ ΑΜΕΝΗΝΑ (χωρίς μένος, αγεροφάνταχτα).

Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει 35 ποιήματα σφιχτά δεμένα μεταξύ τους που έχουν ως κεντρική θεματολογία τους το όνειρο. Η σύλληψη της θεματικής αυτής συλλογής και το άριστο αισθητικό ποιητικό αποτέλεσμα δικαιώνουν τον συγγραφέα. Ο λεξιλογικός πλούτος, η ευαισθησία, η εκφραστική δεξιότητα και η σύγχρονη και πρωτότυπη γραφή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της εν λόγω συλλογής. Τα θέματά της ποιητικής συλλογής είναι σύγχρονα, ζωντανά και επίκαιρα. Η αγάπη για τον γενέθλιο χώρο και μια αγνή-καθαρή πνευματική θέαση σε ότι αφορά στο φυσικό περιβάλλον προκαλούν συγκίνηση.

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση 54 σελίδων που κινείται στη διερεύνηση του ονείρου σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η εκπλήρωση και το ανεκπλήρωτο, τα απατηλά και αμενηνά όνειρα και οι περιπέτειες των ονείρων είναι μόνο μερικά από τα ποιητικά οχήματα που αξιοποιεί ο ποιητής για τη δημιουργία του αισθητικού γίγνεσθαι της συλλογής και την ποιητική μορφοποίηση των πολυσήμαντων και αξιόλογων ιδεών του.

Ο Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής δημοσίευσε ποιήματα, μελέτες και άρθρα σε έγκριτα περιοδικά της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα Ιταλικά, Σέρβικα και στα Γερμανικά. Ανθολογήθηκε σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες. Δημοσίευσε επίσης κείμενα λογοτεχνικής κριτικής. Απέσπασε A΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης σε Πανελλήνιο διαγωνισμό. Η ποιητική συλλογή ΟΝΕΙΡΑ ΑΜΕΝΗΝΑ αποτελεί το τρίτο βιβλίο ποίησης του συγγραφέα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής, Γεωργίου Αναστασίου 8, 3070 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ. 99477309 e-mail: a.chadjihambi@cytanet.com.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149