Πρ. Προδρόμου: Πολύ αργά το ΑΚΕΛ προσπαθεί, με λόγια, να προστατεύσει την απασχόληση εκπαιδευτικών


Με γραπτή δήλωση του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρεται στο θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση και τονίζει ότι οι ανάγκες περιορισμών στους διορισμούς προέρχονται από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Κύπρος καλώντας από τον Ιούνιο 2012 εδώ την Τρόϊκα και τονίζει ότι μόνο και μόνο γι’αυτό το λόγο, ένα κόμμα όπως το ΑΚΕΛ θα έπρεπε να προσέχει τι λέει.
Αναφέρει ο κ. Προδρόμου:   

«Τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου είναι πραγματικά. Γνωρίζουμε όλοι την προέλευσή τους και οι πρώτοι που τα βιώνουν επώδυνα είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Ζητήματα που αφορούν απασχόληση στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία έχουν μπει εδώ και καιρό στην εξίσωση της δραστικής περισυλλογής που χρειάζεται το κυπριακό Δημόσιο μετά από χρόνια σπατάλης και ασυδοσίας. Αυτό φαίνεται να αγνοεί το ΑΚΕΛ με τις «εκ του ασφαλούς», πλην όμως εντελώς ακυρόλεκτες, παρεμβάσεις του, όπως αυτή για τους διορισμένους εκπαιδευτικούς στο Δημόσιο.

  1. Η αλήθεια είναι ότι οι ανάγκες περιορισμών στους διορισμούς προέρχονται από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Κύπρος καλώντας από τον Ιούνιο 2012 εδώ την Τρόϊκα. Γενικότερα, επιβάλλονται από τις ανάγκες περισυλλογής, μετά τις «μεγάλες τρύπες» που άνοιξε άσοφη δημοσιονομική διαχείριση. Μόνο και μόνο γι’αυτό το λόγο, ένα κόμμα όπως το ΑΚΕΛ θα έπρεπε να προσέχει τι λέει.
  2. Δεύτερη αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Παιδείας σωστά τοποθετείται λέγοντας ότι διορισμοί θα γίνουν ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.
  3. Τρίτη αλήθεια είναι ότι με την πρωτοβουλία να απασχολήσει αδιόριστους εκπαιδευτικούς σε ειδικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς, η Κυβέρνηση κάνει μιαν υπέρβαση που πρέπει να επικροτήσουμε. Όταν το ΑΚΕΛ επιμένει να ασκεί «εργολαβική αντιπολίτευση», μιλώντας για «συσκότιση» εν όψει ενός προγράμματος που πρώτη φορά εισάγεται και είναι υπό μελέτη, δεν αφήνει περιθώριο σοβαρού και εποικοδομητικού διαλόγου. 

Αν το ΑΚΕΛ ήθελε να προστατεύσει την απασχόληση είτε των εκπαιδευτικών είτε δεκάδων χιλιάδων άλλων πολιτών, άλλα πράγματα θα έπρεπε να είχε κάνει, σε χρήσιμο χρόνο».

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


67