Πραγματοποιήθηκε το 10o Ιατρικό Μαθητικό Συνέδριο Λυκείων στο Λανίτειο Λύκειο


«Νέοι και Υγεία: Η γνώση της Ιατρικής προϋποθέτει τη γνώση του ανθρώπου»

Το Λανίτειο Λύκειο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λεμεσού, την Κυπριακή Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας και την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών, Βιολογίας, Γεωγραφίας (Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Μαθητικό Ιατρικό Συνέδριο το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, από τις 8:30π.μ. έως τις 2:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και παρουσιάσεις εργασιών από ομάδες μαθητών Λυκείων της Κύπρου.

Στόχος του Ιατρικού Συνεδρίου ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες όχι μόνο την επιστημονική γνώση αλλά και τον προβληματισμό πάνω σε καυτά και φλέγοντα βιοηθικά και ιατρικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη μαθητιώσα νεολαία.  Παράλληλα, το Συνέδριο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να εμπλακούν ενεργά στην επιστημονική έρευνα, αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας και της κριτικής σκέψης, ως βασικών πυλώνων του εκπαιδευτικού μας συστήματος.  Ακόμη, μέσα από τις εργασίες των μαθητών αναδείχθηκε η σημασία της υγείας, ως κατάσταση αρμονίας ανάμεσα στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου, που προϋποθέτει εναρμόνιση της ζωής του ανθρώπου με τους νόμους της φύσης.

Το Συνέδριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών από Λύκεια όλων των επαρχιών, με τη συνοδεία καθηγητών τους.

Η Τελετή Έναρξης του 10ου Ιατρικού Συνεδρίου περιλάμβανε «Μουσικό καλωσόρισμα» από ομάδα μαθητών του Μουσικού Λυκείου «Μάριος Τόκας» Λεμεσού.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











227