Προβληματισμός για τους 222 καθηγητές που επηρεάζονται από την αύξηση της μιας ώρας


Σοβαρά προβλήματα, για τα οποία ακόμη δε βρέθηκαν λύσεις, θα αντιμετωπίσουν οι 222 καθηγητές Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης λόγω της αύξησης του ωραρίου τους από τη νέα σχολική χρονιά κατά μια διδακτική περίοδο.

Τα πράγματα στη Δημοτική αντιμετωπίζονται με αισιοδοξία (βλέπε προηγούμενη είδηση), όμως στη Μέση είναι αρκετά δύσκολα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η συνεχής μείωση του αριθμού μαθητών, κάτι που σημαίνει και λιγότερα τμήματα, σε αντίθεση με τη Δημοτική που υπάρχει αύξηση μαθητών,  άρα και τμημάτων. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του προέδρου  της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι η μείωση του αριθμού όσων θα παραμείνουν αδιόριστοι.

Για την απάμβλυνση του προβλήματος, η ΟΕΛΜΕΚ βρίσκεται σε επαφή με τη Διευθύντρια Μέσης κ Πουλλή ώστε να εξευρεθούν τρόποι  επαναδιορισμού  κάποιου αριθμού από τους επηρεαζόμενους καθηγητές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, δε συζήτησε θέματα εκπαίδευσης και έτσι δεν εγκρίθηκε ακόμη ούτε η επιπλέον διδακτική ώρα, δίνοντας χρόνο σε περισσότερες διαβουλεύσεις για εξεύρεση υπαλλακτικών λύσεων.     

*Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή εκτάκτως για να μελετήσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται.  

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223